Mobbning inträffar bara om de vuxna tillåter det – Inget barn får glömmas bort!

Beräknad lästid: 5 minuter ⏳

Vinga med is och sol

Mobbning är ett stort problem i skolan – ett problem som ofta ignoreras. Barn som blir mobbade får inte sina röster hörda, och känslan av utanförskap blir bara starkare som resultat.

I barnboken Vinga med is och sol får utsatta Luna en oväntad vän som ingen annan kan se. Vinga är en surrande insekt som alltid finns nära till hands. Hon ser och hör allt som händer, men ingen ser henne. Det gör henne till världens bästa följeslagare för Luna!

I denna artikel får du en närmare titt på boken och dess innehåll, för att se om den passar som julgåva till just ditt barn!

Boken köper du enklast via följande länk: https://www.bokus.com/bok/9789198420098/vinga-med-is-och-sol/

Om författaren

Carina Wilke är en författare, innovatör och inspiratör med bakgrund som kognitiv samtalsterapeut. Mobbning är ett problem som hon känner väldigt starkt kring och hon har erfarenhet av genom sitt arbete.

Som samtalsterapeut har hon fått möjlighet att se effekterna av mobbning med egna ögon, varför hon skrivit flertalet böcker som syftar till att utbilda såväl vuxna som barn om ämnet samt hjälpa läsare att identifiera tecknen på mobbning.

Vinga med is och sol är en av flera skönlitterära böcker med fokus på mobbning som Wilke har författat. Boken utkom i maj 2018.

Vuxna kan hjälpa – bara de ser vad som händer

Som barn är det svårt att vända sig till de vuxna för hjälp när man blir mobbad och känner sig utsatt. De vuxna “lyssnar aldrig ändå”. Det är därför otroligt viktigt att man som vuxen lär sig identifiera tecknen på mobbning och verkligen är uppmärksam på hur barnet mår i skolan.

Flugan Vinga kan påverka handlingen i boken genom att se det som händer och reagera i linje med det. Det är precis vad de vuxna runtomkring kan göra, bara de är uppmärksamma och vågar göra det som är rätt. Mobbning kan leda till djupa mentala sår som varar för evigt. Det är därför ett otroligt viktigt problem som man måste ta itu med tidigt!

Flugan är mycket mer än bara en surrande insekt

I det verkliga livet är en fluga, åtminstone för människor, inget mer än en irritation, men för karaktären Luna är flugan Vinga långt ifrån det. Vinga ger henne nämligen insikt i hennes problem och vägledning som ingen annan kan erbjuda.

En charmig design på karaktären lyfter det hela ytterligare och ger mer inlevelse för barnen. Budskapet i Vinga med is och sol skiner tydligt rakt igenom boken, och är väldigt slående trots längden på 32 sidor.

Sammanfattning

Boken lämpar sig utmärkt till såväl vuxna som barn, och passar alldeles utmärkt som julgåva! Mobbning är ett oerhört viktigt problem i dagens samhälle, men det är inte alltid som de vuxna märker när det händer – även om det inträffar mitt under näsan på dem!

Wilke vill med denna bok utbilda såväl vuxna och som barn om mobbning, och det är något som hon definitivt har lyckats med.

Flugan Vinga är en charmig karaktär som får fram budskapet på rätt sätt – Alla kan hjälpa, bara viljan och modet finns!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇