Bokrecension: Vargbröder – Havets fångar

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Del 2 i serien om 6 böcker.

Torak stöter på en man som är sjuk i skogen och samma sjukdom stöter han även på i Korpklanens läger.

Han vet vad han måste göra och det är att leta reda på ett botemedel till sina vänner. Han frågar klanens ledare om denna sjukdom och vill ha hans tillstånd att fara iväg för att leta efter botemedlet. Han får ett nej då detta säkert är ett sätt att lura ut honom från klanen.

Torak smiter från lägret medan de övriga i klanen begraver en medlem.

Eftersom han inte tillhör klanen så får han inte vara med så det är då han smiter ifrån lägret. Ännu har han inte fått kontakt med Ulv sedan de dödade björnen (i förra boken). Ulv gick iväg med en vargflock i bergen. Så Torak beger sig österut till Djupa skogen.

Han får tips om att botemedlet finns västerut istället, bland Sälklanen i havet. Tur i oturen så blir Torak fångad av några pojkar från Sälklanen vid stranden. Han förs till klanens läger ute i havet på en ö.

Eftersom han tagit med skogens ande till havet och stört havet så skall han utsättas för ett prov men lyckas övertala schamanen att han inte skall få göra provet för att han letar efter botemedlet och att han skall göra vad som helst för att slippa provet.

Han får lära sig en massa saker om havet och dess djur och andar. Följ med Torak på resan om botemedlet och hur det slutar. Och vad han är för något.

Andra boken och jag har redan läst klart denna bok. Den påminner lite om Grottbjörnens folk vilket jag tycker är en bra bokserie. Denna bok är lite mera ungdomligt och enkel. Föredrar Grottbjörnens folk hellre än denna serie men jag kommer att läsa klart serien ändå.

Betyg: ++++

Inlägg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇