Bokrecension: Varelserna. Elias bok av Magnus Nordin

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Varelserna. Elias bok
Författare: Magnus Nordin
Tecknare: Lars Gabel
Förlag: Berghs
Sidor: 62
Åldersgrupp (enligt mig): 11+

Handling & omdöme:

Gotland och kanske hela vÀrlden Àr drabbat av ett virus som gör mÀnniskor till zombies. Elias har lovat att skydda sin lillasyster Emma men det blir allt svÄrare men alla nattliga zombieattacker. Ingen hjÀlpbÄt kommer det och det finns ingen flyktvÀg, eftersom att Gotland Àr en ö. Det enda de har kvar Àr hoppet om att vara de som överlever.

Varelserna Àr en vÀldigt bra bok. NÀr jag sÄg den pÄ bokklubben (som denna mÄnad hade tema lÀskigt) blev jag intresserad, mest eftersom att den var tunn och verkade bra. Oftast verkar tunna böcker dÄliga eller trÄkiga men av den hÀr boken fick jag kÀnslan bra direkt.

Att den sedan visade sig vara (enligt mig) lÀttlÀst och med bilder i brydde jag mig inte sÄ mycket om. Jag lÀste den faktiskt mest för att ha nÄgot att recensera. Men nÀr jag hade börjat lÀsa den blev förvÄnad över hur bra den var, jag trodde inte att den skulle vara sÄ bra.

Historien Àr vÀldigt gripande och slutet, Äh slutet. Jag grÀt nÀstan. Jag grÀt nÀstan av en bok jag lÀste ut pÄ mindre Àn en timme.

Jag grĂ„ter oftast inte av böcker (lĂ€ngre) och om jag gör det sĂ„ mĂ„ste böckerna vara riktigt, riktigt bra och oftast ganska lĂ„nga eftersom att man dĂ„ hinner börja Ă€lska karaktĂ€rerna. Men denna boken Ă€r bara sĂ„ bra. Ärligt. Du borde lĂ€sa den, nu.

InlÀgg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇