Bokrecension: Välkommen till Flanagans av Åsa Hellberg

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Välkommen till Flanagans 
Författare: Åsa Hellberg
Förlag: Forum
ISBN: 978-91-3715-258-5
Serie: Flanagans #1 
Antal sidor: 333

Första meningen: Det obarmhärtiga regnet borde ha fått till och med de allra mest nöjeslystna Londonborna att stanna hemma framför brasan med ett glas champagne i handen istället för att ta sig till och från fester. 

Handling

På Hotell Flanagans i London kan allt hända. Här möts 1960-talets jetset, aristokrater och affärsman, och att inte få en inbjudan till Lindas Lansings mytomspunna fester är en katastrof. Men Linda är i grund och botten en främmande fågel i denna värld. Hon är från början en enkel flicka från Fjällbacka, och hennes intrigerande kusiner anser att hon borde sälja hotellet till dem och återvända till Sverige. 

Trots att många år har gått sedan Linda ärvde Flanagans är hon fortfarande inte accepterad, och nu tvingas hon än en gång kämpa mot sina fiender för att behålla faderns livsverk. Linda är beredd att strida för Flanagans, men undrar plötsligt om det är värt uppoffringarna. Är hon verkligen lycklig?

Kommentar

Älskar Åsas böcker, ser alltid fram emot att läsa en ny bok skriven av henne. Då jag själv arbetar på Sveriges bästa hotell var det extra roligt att denna utspelar sig på just ett hotell. Det är en miljö jag kan utan och innan och det är alltid en spännande miljö att läsa om.

Detta är en härlig, lättläst och underhållande bok. En mycket härlig feelgood som ger mersmak, jag längtar så mycket till nästa del i serien och att få återse Linda och alla de andra karaktärer.

Åsa kan det här med att berätta en historia om lyx, flärd och att porträttera starka kvinnor. De är självständiga och modiga, framförallt i en tid då det var mycket tuffare att ta sig fram som kvinna.

Trots den ena motgången efter den andra kämpar Linda, hennes personal och vänner runt om i hotellet. Åsa skildrar även hotellet på ett sånt fint sätt att det känns som att jag själv är där på plats bland sviterna, receptionen, korridorerna och köket. Rekommenderas varmt.

Inlägg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇