Bokrecension: Vägen till din första miljon av Tobias Schildfat

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Då har jag äntligen fått tummen ur och läst “Vägen till din första miljon” av Tobias Schildfat.

Det här är en lättläst men välskriven aktierelaterad bok som inte nördar ned för mycket i specifika aktier eller sparstrategier utan ger ett mer övergripande och lättgreppbart perspektiv på sparande och investeringar.

I min värld är det här grunden till de flesta plattityder som så ofta används i sparbloggarnas förtrollade värld. Det är en bok full av snöbollar och ränta-på-ränta men om man kan bortse från allt det här så tycker jag allt att det är en god grundbok. Det borde inte ta mer än någon timme eller två att läsa den och om man inte lånar den på biblioteket kostar den bara 48 kr att köpa. 

Man kommer inte bli en expert på aktieinvesteringar  efter de här 183 sidorna men det är ett ganska trevligt sätt att få ta del av grunderna om man inte har dem ännu. Jag har under vintern läst en hel del väldigt grundläggande böcker om sparande för att kunna se vad folk rekommenderar till nybörjare och det här är, i mitt tycke, en av de mer välskrivna.

Eftersom boken utkom 2011 är det också en av de tidigare i den här vågen av sparlitteratur och det märks. Den kom innan det blev så vansinnigt populärt att försöka bli rik på börsen att författaren var tvungen att stava rätt och bygga korrekta meningar för att kunna sälja sitt budskap. Folk är inte riktigt lika kräsna idag.

Mycket utav sparlitteraturen som kommer idag skulle tveklöst må bra av en extra korrekturrunda och många av böckerna känns bedrövligt innehållslösa och det senare lider även denna bok av. 

För den som aldrig sparat, aldrig träffat på börsen och precis börjat få upp ögonen för ekonomi är detta helt klart en bra början men om det här inte är det första inlägget du läser på den här bloggen kan det mycket väl hända att du är för kvalificerad för att få ut någonting nytt av boken.

Inlägg senast uppdaterat: 4 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇