Att hitta dit man hör hemma är inte alltid enkelt

Beräknad lästid: 5 minuter ⏳

Vägen hem

Att hitta vägen hem är ibland lättare sagt än gjort. Livet har sina skarpa svängningar och vilda upp- och nedförsbackar – Den som inte är försiktig kan plötsligt upptäcka att de befinner sig i helt okända vatten!

Det är lite så det blev för unga Judith Dunbar, huvudkaraktären i romanen Vägen hem, skriven av den internationellt erkända författaren Rosamunde Pilcher. En blomstrande vänskap med Loveday Carey-Lewis kommer att helt omkullkasta Dunbars liv och hon hamnar mitt uppe i en värld som hon aldrig fått uppleva förut.

Detta är en svensk översättning av en klassisk engelsk bok som behandlar djupa teman om kärlek och identitet. Översättningen utgavs i april 2021, men boken publicerades långt tidigare i 1995.

I denna artikel får du en närmare titt på boken och dess innehåll, för att se om Vägen hem passar just dig!

Boken köper du enklast via följande länk: https://www.bokus.com/bok/9789177714040/vagen-hem/

Om författaren

Pilcher var en brittisk författare som under sin livstid skrev flertalet romaner, huvudsakligen inom romantikgenren. Hennes böcker har sålt över 60 miljoner exemplar världen över. Hon hade tidigt i karriären skrivit under pennamnet Jane Fraser.

Originaltiteln för Vägen hem var “Coming Home”. Den som översatt boken är Lena Torndahl. Vägen hem är 931 sidor lång och den relativt långa boken väger över 1 kg – ett tufft arbete för översättaren Torndahl!

En inblick i den brittiska aristokratin

Handlingen utspelar sig i England en bit innan andra världskriget, år 1935. Huvudkaraktären Dunbar lever utan föräldrarna för första gången i hennes liv, då hennes mor och syster åkt ut till Singapore för att spendera tid med fadern.

Dunbar väljer att stanna kvar i Cornwall för studierna, samtidigt som hon håller kontakten med familjen via brev. Det blir mycket att skriva om och många brev att skicka.

När hon stöter på vänninan Carey-Lewis kommer livet nämligen att fullkomligt förändras. Hon hamnar mitt uppe i den brittiska aristrokratins värld – en värld som hon aldrig fått uppleva förut. Pengar styr allt och värderingarna är långt ifrån det hon själv fått ta med sig från barnsben.

Det hela leder till mycket drama och spänning, särskilt då rykten om ännu ett världskrig precis börjat sprida sig.

Tidslösa klassikern från Pilcher

Vägen hem är en av Pilchers mest välrenommerade och älskade romaner. Boken lämpar sig utmärkt till dig som letar efter romans och gammaldags brittisk kultur. Om du älskar den populära TV-serien Downton Abbey hittar du mycket att njuta av här!

Boken adapterades dessutom till TV år 1998, i en brittisk serie som sändes i två delar år 1998. I serien dyker en ung Keira Knightley upp som Dunbar i första delen!

Sammanfattning

Vägen hem bjuder läsare på en spännande och emotionell resa med mycket drama och färgrika karaktärer. Boken rekommenderas särskilt till dig som älskar romantikgenren, men lämpar sig givetvis till alla som är intresserade av brittisk litteratur!

Romanen blir en perfekt julgåva till kompisen eller familjemedlemmen. Pilchers böcker uppskattas alltid av ivriga läsare!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇