Bokrecension: Under ytan av Gilly Macmillan

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

VÀnnerna Noah och Abdi har alltid gÄtt sida vid sida. En sen natt, nÀr Noah hittas flytande och medvetslös i en kanal, förÀndras allt.

Vad som först tycks vara ett skÀmt som gÄtt snett förvandlas till öppen strid. Noah Àr född iStorbritannien. Abdi Àr flykting frÄn Somalia. Och Bristol hÄller pÄ att kollapsa av sociala spÀnningar. Polisen Jim Clemo vill försÀkra sig om att Noah som befinner sig i koma verkligen rÄkat ut för en olycka. Men Abdi vÀgrar berÀtta vad som har hÀnt.

NÀr kriminalreportern Emma Zhang, som ocksÄ Àr Jim Clemos föredetta Àlskare, söker upp Noahs förÀldrar flyter ocksÄ stadens rasism upp till ytan.TvÄ familjer slÄss nu för sina söner och för sanningen.

Ingen av dem förstÄr Ànnu hur lÄngt de kommer att gÄ, vilka demoner de kommer att konfrontera och vilken smÀrta de ska utstÄ.

”Under ytan” av Gilly Macmillan Ă€r en bra och tankevĂ€ckande deckare. KĂ€nns vĂ€ldigt aktuell idag. Det enda jag egentligen inte riktigt gillade var kapitelindelningen, eller snarare bristen pĂ„ den. Det Ă€r inte indelat i kapitel utan i nĂ€sta stycke kan perspektivet vara bytt.

Jag tycker inte att Gilly Macmillans karaktÀrsbeskrivningar hÄller för att göra det, utan det blir lite rörigt ibland.

Tar nÄgra meningar innan man förstÄr vems tankar det Àr man fÄr följa med i.

Men i övrigt en lÀsvÀrd deckare!

InlÀgg senast uppdaterat: 7 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇