Bokrecension: Tystnadens torn av Mina & Magnus Dennert

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Tystnadens torn
Författare: Mina & Magnus Dennert
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-6420-663-3
Antal sidor: 385

Handling

Journalisten Roya Zand kÀmpar dagligen mot lögnerna och hatet som sprids pÄ internet. Hon har skapat en nÀtrörelse som pÄ kort tid blivit en viktig röst för mÀnskliga rÀttigheter i landet och satt kÀppar i hjulet för högerextremismens framfart. 

NÀr en kvinna med kopplingar med Royas kamp hittas mördad i ett vattentorn i Göteborg misstÀnker Roya att nÄgon gjort verklighet av hoten. Tillsammans med en kollega börjar hon granska de som hatar och förstÄr snart att det inte rör sig om en ensam galning, utan ett organiserat nÀtverk. 

Mitt omdöme

“Tystnadens torn” Ă€r en mycket aktuell bok. Den tar upp Ă€mnen som hat och hot mot journalister, falska och fejkade nyheter, mĂ€nskliga rĂ€ttigheter och högerextremism. Jag Ă€r inte jĂ€ttebekant med författarparet och journalisterna Mina och Magnus. Visste lite om dem nĂ€r jag började lĂ€sa boken, det mĂ€rks att de har stora kunskaper i Ă€mnena de skriver om i denna bok.

BerÀttelsen börjar lite lÄngsamt, men tempot och spÀnningen ökar. Sista halvan av boken gick inte att lÀgga ifrÄn sig och den griper tag om mig som lÀsare. Otroligt fÀngslande och trovÀrdig berÀttelse. Som lÀsare bjuds man pÄ en hel del cliffhangers och vÀndningar.

Man blir ju mörkrÀdd och arg av att lÀsa hur vissa personer Àr sÄ fulla av hat och vilka Äsikter de har, men tyvÀrr Àr detta vardag och inte alls ovanligt.

Roya Àr en sympatisk karaktÀr som Àr lÀtt att fatta tycke för och intressant att följa. Boken hintar om en uppföljning vilken jag hoppas det blir för hÀr finns mer att berÀtta.

InlÀgg senast uppdaterat: 1 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇