Bokrecension: Toktanten av Birgitta Bergin

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Titel: Toktanten
Författare: Birgitta Bergin
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-874-9
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 367

Handling

Äntligen har semestern börjat och Lena och Fredrik Ă€r tillbaka i sommarhuset, glada att fĂ„ lĂ€mna vardagslivet i Paris.

De har sett fram emot att ha familjen samlad, grilla tillsammans pÄ kvÀllarna, trÀffa grannar pÄ ett glas vin eller tvÄ och njuta av vÀstkustens salta stÀnk. Men det blir inte sÄ. 

De har fÄtt en ny granne, och hon tycks vilja göra allt för att förstöra deras idyll.

Plötsligt Àr det inte lÀngre sjÀlvklart var tomtgrÀnsen gÄr eller vilka stigar till stranden som Àr tillÄtna att promenera pÄ. FrÄgorna bland grannarna hopar sig.

Vad hÀnde egentligen med Maria och Peters lilla hund? Varför gÄr den nya grannen alltid runt med en stor skruvmejsel i handen? Och vad Àr det för mÀrkliga ramsor hon mumlar pÄ?

Plötsligt Àr dörrar stÀngda och folk ser sig om över axeln.

Den hotfulla stĂ€mningen förvĂ€rras och till sist Ă€r alla i Lövudden indragna i ett drama som ingen vet slutet pÄ 

Mitt omdöme

Detta Ă€r den fjĂ€rde boken jag lĂ€ser av Birgitta Bergin, tycker verkligen om hennes böcker. Vilken annorlunda bok “Toktanten” Ă€r, jag gillar den verkligen.

Författaren fĂ„ngar mig direkt och jag Ă€r nyfiken pĂ„ hur det ska gĂ„ för de stackars grannarna med grannen frĂ„n bokstavligen helvetet. “Toktanten” handlar om grannen som inte skyr nĂ„gra som helst medel för att fĂ„ som hon vill. Det Ă€r en underhĂ„llande och lĂ€ttlĂ€st bok.

Detta Àr en granne man inte vill rÄka ut för i verkligheten. Det hÀr med grannar Àr ett fenomen. Jag hade en granne som inte var som Toktanten men allt bra jobbig som störde hela grannskapet, historierna Àr mÄnga.

NÀr hon Àntligen flyttade förra Äret kan ha varit den bÀsta dagen pÄ lÀnge, det var nÀstan sÄ att jag ville gÄ ner och hjÀlpa henne packa sÄ det skulle gÄ fortare för dem att flytta.

Först tÀnkte jag: Jisses vilken irriterande tant, sen blev hon mycket vÀrre och riktigt obehaglig. Författaren har skrivit om en karaktÀr som kryper lÀsaren under skinnet.

MÄnga av oss har haft grannar som man inte dragit jÀmt med alla gÄnger, men denna granne tar verkligen priset, hoppas verkligen att jag aldrig behöver stötta pÄ denna typ av granne nÄgonsin.

Författaren Àr bra pÄ att fÄnga lÀsaren och det hÄller i sig under hela lÀsningens gÄng, tempot Àr dÀr hela tiden och hon hÄller mitt intresse hela vÀgen. Det blir aldrig trÄkigt, det Àr en underhÄllande bok och jag skrattar till bÄde en och flera gÄnger.

Birgitta beskriver karaktĂ€rerna otroligt bra, jag ser dem alla framför mig. Även miljöerna ser jag klart framför mig.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇