Bokrecension: Tistelblomman av Amanda Hellberg

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Det var nyss Allhelgonahelg, jag var pÄ landet i mörkret och tystnaden och pÄ en eftermiddag och en kvÀll strÀcklÀste jag Amanda Hellbergs Tistelblomman. Tistelblomman Àr ett skotskt gods ditt huvudpersonen Maja GrÄ flyttar med sin kÀrlek Jack Winter (Jag skulle kunna skriva nÄgot gnÀlligt om namnvalen hÀr, men jag lÄter det bero. Jag Àr pÄ ovanligt gott humör).

I trakten viskas det om hemsökelse pÄ godset och ingen vÄgar sig dit nÀr paret vill ha hjÀlp med elproblemen som uppstÄtt.

NÀr Jack Äker ivÀg och Maja Àr ensam hör och ser hon mÀrkliga saker; vem har mÄlat spindlarna pÄ tapeten i sovrummet och vems Àr rösten som viskar att hon ska ge sig av?

Det var lÀnge sedan jag lÀste bra skrÀcklitteratur, men ett boktips frÄn Beatrice fick mig att lÄna Tistelblomman. I vanlig ordning blev jag inte besviken. Nog gjorde lÀskontexten sitt, men jag tittade definitivt över axeln bÄde en och tvÄ gÄnger medan jag lÀste.

Om jag varit ensam i min stuga vet jag inte om jag vÄgat lÀsa klart och det vill inte sÀga lite. Jag Àr annars extremt mycket inte mörkrÀdd, faktiskt, det Àr en superhjÀltetalang jag har. Tistelblomman Àr riktigt otÀck pÄ sina stÀllen.

Enligt baksidestexten Àr Tistelblomman en spökhistoria i Emily Brontës anda och den liknelsen tycker jag om. Wuthering heights och Tistelblomman har inte bara de vindpinade brittiska hedarna gemensamt, nÄgot i stÀmningen kÀnns ocksÄ bekant.

Boken Àr tredje delen i serien om Maja GrÄ, men kan lÀsas fristÄende utan minsta problem.

Tistelblomman kommer i dagarna ut i pocket.

Före egen del ska jag nog ta och lÄna hem de andra tvÄ delarna sÄ snart jag fÄtt skaffat mig en lÀsplatta.

InlÀgg senast uppdaterat: 22 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇