Bokrecension: Till alla killar jag har gillat av Jenny Han

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Till alla killar jag har gillat
Författare: Jenny Han
Förlag: Lavender Lit
ISBN: 978-91-8787-936-4
Original titel: To all the boys IŽve loved before
Serie: Lara Jean #1
Antal sidor: 362

Handling

I sitt rum har sextonÄriga Lara Jean en hattask full med kÀrleksbrev. Det Àr inte kÀrleksbrev som hon har fÄtt, utan som hon har skrivit sjÀlv. Hon har skrivit ett för varje kille hon har varit kÀr i, fem stycken totalt.

I sina brev kan hon ösa ur sig alla sina kÀnslor, men det Àr inte meningen att nÄgon annan ska fÄ se dem. Breven Àr bara till för henne. 

Men sÄ en dag Àr de borta. Postade. Och alla killar som Lara Jean nÄgonsin har gillat fÄr reda pÄ hur hon kÀnner. Det vÀrsta Àr att en av dem Àr hennes storasysters fÀrre detta pojkvÀn. Helt plötsligt Àr Lara Jeans kÀrleksliv, som tidigare bara existerade i fantasin, helt utom kontroll. 

Kommentar

Köpte hela denna serie pĂ„ Ă„rets bokrea. Har tidigare lĂ€st Jenny Hans serie som jag tror kallas “Summer”, en serie jag verkligen gillade. Denna hade jag sĂ„ klart höga förvĂ€ntningar pĂ„ eftersom var och varannan pratar gott om den. Lite besviken Ă€r jag allt, tyvĂ€rr.

Visst Àr den lÀttsam och mysig, en fin berÀttelse om Lara Jean som bor ihop med sin pappa och tvÄ systrar. Familjen Covey/Song Àr en hÀrlig familj, systrarnas relation med pappan Àr sÄ fin, deras familj verkar bara sÄ himla mysig. Dock var den lite töntig och barnslig emellanÄt.

Lara kÀndes lite vÀl naiv och framförallt barnslig ibland. Lillasystern pratade dÀremot lite vÀl för avancerat för att vara 9 Är, jag upplevde det som att hon pratade som nÄgon som var betydligt mycket Àldre.

Jag hade nog förvÀntat mig mer, speciellt efter alla lovord pÄ bÄde boken och filmen. Jag kommer absolut att fortsÀtta lÀsa den dÄ det Àr skön avkoppling frÄn alla deckare, och filmen kommer jag ocksÄ att se.

InlÀgg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇