Bokrecension: The Selection av Kiera Cass

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Titel: The Selection
Originalets titel: The Selection
Författare: Kiera Cass
Serie: The Selection #1
SprÄk: Engelska
Förlag: HarperCollins Children’s books
Sidor: 336

Handling

För trettiofem flickor, Àr The Selection en chans man bara fÄr en gÄng i livet, möjligheten att fly det liv och den kast de Àr födda i, och i stÀllet leva i ett palats med vackra prinsessklÀnningar och gnistrande smycken, att konkurrera om den vackra prins Maxon.

Men för America Singer Àr att blivit vald Àr inte vad hon alltid drömt om, eftersom det innebÀr att hon behöver vÀnda ryggen till sin hemliga pojkvÀn Aspen, som Àr en kast under henne, och lÀmna sitt hem för att delta i en tÀvling för en prins och en krona hon inte ens vill ha.

Sedan möter America prins Maxon och hon börjar ifrÄgasÀtta det liv hon alltid förestÀllt sig med Aspen och inser nÄgot som kommer komma att förÀndra hennes liv för alltid.

KaraktÀrer

America Àr en mycket snÀll person, nÀr de andra utvalda bara tÀnker pÄ att vinna tÀnker hon pÄ hur man gör vÀrlden utanför palatset till en bÀttre plats för folket, sÀrskilt de i de lÀgre kasterna. Det finns en scen i boken dÀr flickorna anlÀnder till flygplatsen för att flyga till huvudstaden och palatset.

PÄ flygplatsen finns det nÄgra fans och nÄgra av dem hejar pÄ America och vill ha hennes autograf, sÄ hon stannar och skrver autografer tills alla som vill ha en har fÄtt en. America Àr den sortens person som sÀtter alla andra mÀnniskor före sig sjÀlv.

Hon tÀnker alltid innan hon fattar beslut och Àr vÀldigt noggrann. America Àr en sÄn person som jag skulle vilja ha med mig som kompis i palatset ifall jag var med i The Selection. Jag gillar America vÀldigt mycket Àven om hon ibland blir lite överdrivet jobbig nÀr hon velar fram och tillbaka.

I början fick jag en ganska dÄlig kÀnsla om Maxon, att han var bortskÀmd, oförskÀmd och inte hade nÄgon aning om hur svÄrt livet kunde vara utanför palatset. Men i och med att America började tycka om honom, började jag att Àlska honom.

Han Àr den person som gör boken sÄ bra eftersom han verkar alltid att sÀga nÄgot som fÄr mig att skratta, han lyckas alltid ta de ledsna situationerna och göra om dem till nÄgot sÄ mycket bÀttre.

Tankar om boken

Jag kan inte beskriva hur bra jag tyckte den hÀr boken var eller varför jag gillade den sÄ mycket som jag gjorde, men jag kan verkligen inte sluta tÀnka pÄ den.

SprÄket gillade jag vÀldigt mycket för det var riktigt bra samtidigt som det var enkelt, flera gÄnger glömde jag bort att jag lÀste pÄ engelska för det flöt pÄ sÄ bra. Sen har vi ju storyn, författaren Àr ju ett geni.

Jag Àlskar verkligen det hÀr med samhÀllsskillnaderna. NÄgot jag faktiskt trodde skulle vara fÄnigt va det hela med prins och prinsessa, men det kÀnns faktiskt vÀldigt verklighetstroget och inte ett dugg fÄnigt.

Jag gillar Àven hur de förklarar vad det Àr som har hÀnt för att samhÀllet blivit som det Àr med kaster och sÄ, bÄde för att jag annars skulle ifrÄgasÀtta det men Àven för det kÀnns som nÄgot som faktiskt skulle kunna hÀnda. KaraktÀrerna Àlskar jag! Speciellt Maxon assÄ!

Jag hoppas verkligen att jag fÄr fortsÀtta Àlska honom genom resten av serien som jag verkligen ser fram emot att lÀsa. Jag Àlskade verkligen den hÀr boken. Jag Àlskade karaktÀrerna, de roliga samtalen, berÀttelsen, vÀrlden boken Àgde rum i.

Jag Àlskade nÀstan allt med den hÀr boken. Det enda jag inte gillade var som jag nÀmnde förut nÀr America bara hÄller pÄ och kritiserar sig sjÀlv och ifrÄgasÀtter varför nÄgon kan gilla henne.

I övrigt tycker jag verkligen att Kiera Cass lyckats nÀr hon skrev den hÀr boken och skapade denna realistiska alternativa framtiden.

InlÀgg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇