Ta en tankestund – och åk på en spirituell resa utan dess like

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Bokrecension – Tankestund (en bok med 29 skribenter)

Spiritualitet är något som är individuellt för var och varannan människa. Ens tro är ens egen, och är dessutom något som utvecklas och ändras med varje år som passerar.

Tankestund är en bok som följer kyrkans kalender. Istället för bibeltexter får du här läsa funderingar och kommentarer skrivna av 29 olika personer kring relevanta och utmärkande bibelcitat.

På så vis får du ta del av en lång rad av troende människors reflektioner kring hur det är att vara troende kristen i modern tid.

Tankestund utkom år 2014, men är minst lika relevant för svenska kristna idag. I denna artikel får du en närmare titt på boken och dess innehåll, för att du ska kunna reda ut huruvida Tankestund passar din egen bokhylla!

Boken köper du enklast via följande länk: https://www.bokus.com/bok/9789152635896/tankestund/

Om författarna

Boken är som tidigare nämnt skriven av 29 olika skribenter med väldigt olika bakgrunder. Reflektionerna och kommentarerna skiljer sig därför drastiskt mellan skribent och skribent. Vissa är mer alldagliga eller lustiga, medan andra berör djupa frågor som får dig att tänka om kring livet.

Bland skribenterna är exempelvis präster, politiker, musiker, bloggare och teologistudenter. Att rabbla upp en hel lista över skribenternas namn blir dock alldeles för långt för en kortare recension!

En bok som gör skillnad

Tankestund är en fundersam bok som trots de djupare frågorna inte blir alldeles för tung. Varje dag i kyrkåret får här sin egen sida, med en berörande reflektion eller kommentar.

Du som vill ha en mer andlig upplevelse har alltså hittat rätt bok här. Innehållet lämpar sig givetvis till de som redan är troende, men blir även intressant för dig som har ett intresse i Bibeln som litteratur eller som är nyfiken på religionen i sig.

En spirituell resa

Det går alldeles utmärkt att läsa Tankestund dag för dag, eller hoppa runt lite hursomhelst mellan de olika skribenternas kontributioner. Men läser man boken från början till slut blir detta en spirituell resa utan like.

Med Tankestund får man nämligen lära sig mer om de olika berättelserna i Bibeln samt om Jesus. Flera olika perspektiv på frågorna ger ett större djup till boken som helhet, och innebär dessutom att alla läsare kan hitta ett budskap som de relaterar till – oavsett bakgrund.

Boken utgör även ett utmärkt sätt att hålla koll på kyrkåret som gått och blicka tillbaka på ens favorithögtider.

Sammanfattning

Denna bok lämpar sig utmärkt som julklapp till troende kristna som vill sätta guldkant på kyrkåret och favorithögtiderna, men det går minst lika bra att köpa Tankestund för att pryda ens egen bokhylla med.

Du som är intresserad av den kristna tron hittar mycket här som kan få dig att tänka om och ändra perspektiv på livet, medan du som är troende kristen förmodligen redan kan relatera till reflektionerna och kommentarerna i denna bok!

Tankestund är en givande bok med mycket att erbjuda, men passar inte dig som inte har ett tidigare intresse för religion.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇