Bokrecension: Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Författare: Johanna Lindbäck
Antal sidor: 224 st
Genre: Kärlek, vänskap

  1. Var normal. Helt vanlig. Alldeles 100 % normal.
  2. Ha normala kläder. Ha normalt smink. Ha normal stil. Säg normala saker. Gilla normala saker. Var bara helt normal i precis allt.
  3. Var inte speciell och jobbig och överduktig och frånstötande pluggig.
  4. Var öppen och utåtriktad och prata med alla. Ha inte förutfattade meningar. Var snäll och trevlig och glad och vanlig. Låtsas vara det i alla fall. Ta kontakt. Oavsett. VAR ÖPPEN!

Agnes och hennes familj flyttar från Stockholm till Umeå, och Agnes bestämmer sig för att börja om på nytt. Det får inte bli som det var förut. Absolut inte. Nu ska hon vara normal. Helt normal.

Och visst hittar Agnes kompisar. Adam i grannhuset som mamma säger är “mysig”. Söta Frida. Rockiga Jakob. Men vad kan man egentligen kalla kompisar? Agnes saknar Lollo och de andra. De som hon kunde vara sig själv med. Och hur vet man om man gillar någon?

Denna boken har jag läst innan, och den var faktiskt bättre denna gången. Man fastnar i den (som man gör i alla Johanna Lindbäcks böcker) och person och plats-beskrivningarna är väldigt realistiska. Det finns inte så mycket mer att säga om boken. Den var bra helt enkelt!

Inlägg senast uppdaterat: 6 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇