Bokrecension: Tack för alla minnen av Cecelia Ahern

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: “Tack för alla minnen”
Originalets titel: “Thanks for the memories”
Författare: Cecelia Ahern
Antal sidor: 384
Förlag: Bazar Förlag
Copyrightår: 2008

Baksidetext

Efter en tragisk olycka minns Joyce saker hon aldrig har upplevt. Hon känner till smågator i Paris, en stad hon aldrig besökt; hon kan plötsligt en massa om konst, något som aldrig intresserat henne. Och varje natt drömmer hon om en okänd liten flicka med ljust hår.
Justin är skild, ensam och rastlös.

Han kommer till Dublin som gästföreläsare i konsthistoria och blir motvilligt övertalad att ge blod. Det blir det första som kommer från hans hjärta på mycket länge. Trots att de aldrig mötts flätas deras liv sakta samman.

Mitt omdöme

Tyvärr måste jag säga att det här var en riktig besvikelse. Jag som brukar tycka att Aherns romaner är charmiga och mysiga var nu nära att ge upp den här boken vid flertalet tillfällen. Historien saknar driv och jag fastnar inte för någon av karaktärerna.

Jag kommer på mig själv med att inte vara det minsta intresserad av hur det ska sluta och tankarna svävar hellre iväg på annat håll. Även om det finns en viss värme och faktiskt en gnutta humor, så är det på det stora hela för segt, för flummigt och för trist.

Inlägg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇