Bokrecension: Syndafloder av Kristina Ohlsson

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Syndafloder
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-6420-544-5
Serie: Fredrika Bergman & Alex Recht #6
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 447

Handling

En man hittas skjuten i bröstet, sittande i en fÄtölj framför brasan. MÀrkligt nog bÀr han sin dotters vigselring pÄ lillfingret. 
I en annan del av stan söker en begravningsentreprenör efter sin bror. En bror som han verkar vara ensam om att sakna och som han fruktar Àr borta för alltid. 

Samtidigt kÀmpar en kvinna för att inte förlora kontrollen nÀr hennes man blir mer och mer farlig. Tiden rinner snabbt undan och hon fÄr allt svÄrare att skydda sig sjÀlv och sina barn. 

Fredrika Bergman och Alex Recht ser samband mellan de olika fallen och leds in i en cirkel av spÄr dÀr gamla synder kommer tillbaka. NÄgon lÀmnar meddelanden till Alex, nÄgon som vill stÀlla allt som en gÄng gömts Äter plockas fram i ljuset.

Kommentarer

Det Àr med sorg i hjÀrtat som jag lÀst ut Syndafloder och det Àr med sorg i hjÀrtat som jag lÀser Kristina Ohlssons efterord. Det hÀr Àr den sjÀtte delen i serien om Fredrika Bergman och Alex Recht. Det Àr Àven den sista och avslutande delen i den hÀr fantastiska serien.

Det hÀr Àr en av mina favoritserie, alla böcker har levererat pÄ topp och Ohlsson Àr en av mina favoritförfattare. Det Àr synd att det inte blir nÄgon fortsÀttning men författaren har ju lovat att fortsÀtta skriva och tur Àr ju det.

Syndafloder kÀnns verkligen som en sista bok, karaktÀrerna Àr mot ett avslut Àven om slutet var nÄgot öppet.

Det var ett bra tag sedan jag lÀste DavidsstjÀrnor, som Àr min favorit i denna serie. I Syndafloder tog det mig ett tag att komma in i berÀttelsen. Jag gillade den men tyvÀrr inte pÄ samma nivÄ som övriga i serien. Jag greps inte riktigt av handlingen eller karaktÀrernas öde.

Det Àr ingen tvekan om att Kristina Ohlsson Àr en fantastisk författare och kan skriva bladvÀndare, hennes böcker Àr fyllda med överraskningar och tvister men den hÀr fÄngade mig helt enkelt inte pÄ samma sÀtt. Motiven till brotten var inte riktigt trovÀrdiga.

Som vanligt Àr hon duktig pÄ att knyta ihop sÀcken i slutet och bitarna faller pÄ plats. Det finns en del referenser till tidigare böcker som ger det dÀr lilla extra samtidigt som de avslutas.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇