Bokrecension: Syndabocken av Sofia Sarenbrant

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Syndabocken
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8854-557-2
Serie: Emma Sköld #6
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 377

Handling

En inbrottsvĂ„g drar genom den vĂ€lbĂ€rgade Stockholmsförorten Bromma, och tjuvarnas metoder blir allt vĂ€rre. NĂ€r ett mord pĂ„ en tonĂ„rspojke skadar idyllen kopplas Emma Sköld in pĂ„ fallet. Är det ett villainbrott som har gĂ„tt snett? 

Misstankarna riktas mot stÀderskan som hittade den mördade pojken. Eller Àr det den baltiske gÀstarbetaren som grips pÄ bar gÀrning under ett inbrott? Fast besluten om att lösa fallet tar Emma saken i egna hÀnder och försÀtter dÀrigenom bÄde sig sjÀlv och andra i livsfara. 

Kommentarer

Sofie Sarenbrant Àr tillbaka efter tvÄ Är med den sjÀtte delen i serien om Emma Sköld. Jag Àlskar hennes böcker, fristÄende frÄn denna serie men framförallt Àlskar jag den hÀr serien om Emma, det Àr en trevlig bekantskap att Äterse som att komma hem.

Underbar bok som man lÀser i ett strÀck dÄ man bara vill ha mer och mer. Det gÄr helt enkelt inte att lÀgga ifrÄn sig hennes böcker förens de Àr utlÀsta, precis sÄ Àr det Àven med Syndabocken. Jag Àskar hur man kastas direkt in i handlingen och sedan gÄr det i ett hela tiden i ett raskt tempo.

Handlingen i boken var spÀnnande. Jag hade mina aningar om att jag hade listat ut det, men det kunde jag ÀndÄ inte och det Àr ju positivt. Författaren Àr otroligt duktig pÄ att skildra och lyfta fram aktuella saker i sina böcker. Denna gÄng till stor del facebookgrupper, sociala medier och dess negativa sidor de kan framkalla hos mÀnniskan.

Hon Àr duktig pÄ att beskriva hur vi mÀnniskor beter oss i just dessa sammanhang och hur vi beter oss pÄ nÀtet. Det Àr lagom mycket polisarbete och huvudkaraktÀrernas privata bekymmer och problem, utan att det blir för lÄngrandigt Ät nÄgon av delarna.

Jag ser sÄ mycket fram emot nÀsta del i den hÀr serien. Till min glÀdje sÄg jag pÄ Sofies instagram att det redan nÀsat Är kommer en uppföljare. LÀngtar!

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇