Bokrecension: Symbolens skugga av J.F Hansson

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Symbolens skugga
Författare: J.F Hansson
Förlag: KrÀm Kommunikation 
ISBN: 978-91-9931-452-6
Serie: Blodsbandskrönika #2
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 444

Handling

Efter den tumultartade upplösningen pÄ ValÄsens gods, huset som sprÀngdes pÄ Limhamn och mellanlandningen pÄ skyddsgÄrden i Dörröd skickas Marcus och kollegorna utomlands för att förbereda sig inför kampen mot organisationen. 

Under arbetet med att kartlÀgga och komma underfund med hur allt hÀnger ihop inser de snart att brödraskapets nÀtverk, resurser och historik Àr lÄngt mer skrÀmmande Àn de först trott. Det börjar Àven gÄ upp för dem att de befinner sig mitt i en utstuderad plan vars förödande konsekvenser kommer bli oöverskÄdliga om den sÀtts i verket. 

Marcus, Sara, Peter och Maria kastas in i en febrig kamp mot klockan för att förhindra en stundande katastrof.

Kommer de hinna i tid? Och vem kan de egentligen lita pÄ?

Mitt omdöme

Jag lÀste första delen i den hÀr trilogin 2016 ser jag nÀr jag gÄr tillbaka till min recension, Osynlig makt. Tyckte vÀldigt mycket om den och verkligen lÀngtade efter uppföljaren.

Jag höll pÄ att fixa i min bokhylla nu under sommaren och kom över den första boken i min bokhylla och tÀnkte för mig sjÀlv undra nÀr nÀsta del kommer. Samma dag fÄr jag ett mail av författaren att andra delen Àr hÀr och frÄgan om jag ville lÀsa den. Klart jag ville lÀsa uppföljaren, vill ju veta hur det skulle utveckla sig.

Med tanke pÄ hur mycket böcker man lÀser under ett Är sÄ var jag lite nervös för hur jag skulle komma in i berÀttelsen dÄ det gÄtt tvÄ Är sedan första och jag hunnit lÀsa ett ex antal böcker sedan dess. Men det var faktiskt inga problem alls att komma in i handlingen och berÀttelsen, efter ett par sidor klarnade alla hÀndelser.

Symbolens skugga Àr lika vÀlskriven som dess föregÄngare. De korta kapitlen som ofta avslutas med cliffhangers gör sÄ man vill fortsÀtta lÀsa bara ett till kapitel, och sÄ ett till. Handlingen tar ovÀntade svÀngar och lyckas lura mig bÄde en och tvÄ gÄnger, det gillar jag nÀr jag inte frÄn början listar ut hur det ska sluta, jag vill bli överraskad och fÄ tÀnka till.

Boken Àr kortare med ca 200 sidor, onödiga och lÄnga detaljer om jag upplevde i första boken har reducerats, det Àr tacksamt.

Nu hoppas jag att det inte dröjer för lÄng tid innan den tredje och avslutande delen i denna serie kommer, jag vill verkligen veta hur det ska sluta och gÄ.

InlÀgg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇