Bokrecension: Sveket av Linwood Barclay

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Sveket
Författare: Linwood Barclay
Förlag: Louise BÀckelin Förlag
ISBN: 978-91-7799-067-3
Original titel: Broken promise
Serie: Promise Falls #1 
Antal sidor: 457

Första meningen

“Jag avskyr den hĂ€r staden.”

Handling

David Harwood Àr journalist och lever med sin nioÄrige son i Boston. Hans fru dog för ett par Är sedan och nÀr David förlorar jobbet ser han ingen annan utvÀg Àn att ÄtervÀnda till sitt förÀldrahem i Promise Falls. 

En dag Äker han hem till sin kusin Marla och blir förvÄnad över att hon har ett litet barn hos sig. Ett barn som Marla sÀger att en Àngel lÀmnat hos henne. NÀr David samma dag fÄr höra att en ung kvinna hittats mördad i sitt hem och att hennes lilla barn saknas fÄr han onda aningar.

Samtidigt börjar andra underliga saker hÀnda pÄ orden. 

Kommentar

Denna författare har ju skrivit ett par böcker men detta Ă€r den första jag lĂ€ser skriven av honom, “Sveket” Ă€r den första delen i Promise Falls-trilogin. Jag fick hem del 2 i denna serie av förlaget men jag Ă€r ju en sĂ„n som mĂ„ste lĂ€sa serier i ordning sĂ„ jag klickade hem denna eftersom detta Ă€r en författare jag varit sugen pĂ„ ett tag.

Riktigt klurig och spÀnnande deckare. Lite humoristisk Àr den ocksÄ och sÄklart en hel del cliffhangers.

Gamla undangömda hemligheter kommer upp till ytan, man har stÀndigt kÀnslan att man inte ens kan lita pÄ sina nÀrmaste. Det Àr en del trÄdar att hÄlla reda pÄ men det blir inte rörigt. Slutet kÀndes dock lite stressat. Ser fram emot att lÀsa nÀsta del.

InlÀgg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇