Bokrecension: Spring så fort du kan av Sofia Nordin

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Spring så fort du kan

Skriven av: Sofia Nordin
Fristående fortsättning av En sekund i taget
Språk: Svenska
Utgiven av: Raben&Sjögren
209 sidor

Handling

Ante tror att han är ensam kvar efter att febern slagit till men helt plötsligt möter han Ella och Hedvig. Han får följa med dem till deras gård och bosätta sig där. Under tiden som han är där får han lära sig hur man tar hand om sig själv men även en hel del om känslor.

Är det okej att bli kär i en tjej man bor med fast de kan vara de ända som överlevt febern?

Karaktärer

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om karaktärerna var och en men allmänt så var de trovärdiga karaktärer med starka personligheter.

En sak som jag gillade med Ante var i alla fall att jag gillar hans bakgrund, den gör så att man förstår en del handlingar som han gör genom boken. Min favorit karaktär i boken var nog Hedvig, eftersom jag tyckte att hon påminde mig en hel del om mig själv.

Tankar om boken

Den här boken överträffade verkligen mina förväntningar, jag hade tänkt mig en bok som var ganska tråkig och med enkelt språk (med tanke på att boken är klassad som 12-15 och jag brukar läsa 15+), men det var den inte.

Den var spännande nästan rakt igenom och även om språket var lättare än vad jag är van vid och det inte var så många sidor så var den ändå riktigt bra.

Jag gillar även storyn, det här med att det kommit en sjukdom och nästan alla dör, den är inte så unik men hon hade en bra story och gjorde en bra bok av det.

Mindre bra med boken var att den hade ganska enkelt språk, hade inte så många sidor och i början förstod man inte riktigt vad som hänt (det kanske bara är jag men i början fick jag intrycket av att huvudpersonen var en tjej även om man insåg sen senare att han inte var det) dessutom så kändes det som om man ville veta mer om själva febern än vad man fick veta.

Betyg

Den här boken får av mig 7/10, kunde ha varit lite bättre men ändå helt klart en bok värd att läsa.

Inlägg senast uppdaterat: 4 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇