Bokrecension: Sprickor i jorden av Mariette Lindstein

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Titel: Sprickor i jorden
Författare: Mariette Lindstein
Förlag: Bokförlaget Forum
ISBN: 978-91-3715-294-3
Serie: Pilgrimsfalkens vÀktare #2
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 498

Handling

Tvillingarna Alex och Dani försöker ÄterhÀmta sig efter att Dani kidnappades av en elitistisk sekt.

De lÀmnar Sverige och flyttar till ett hus vid havet i Kalifornien, USA.

Men det visar sig vara svÄrt att bygga upp ett nytt liv. Dani har fött en son, men traumat frÄn sektens vÄld har förÀndrat henne och gjort henne kallare och svÄrare att nÄ. Samtidigt förtrÀnger Alex det hemska som har hÀnt och lider av flashbacks. Mitt i allt detta finns Carl, Alex chef och Àlskare, som gör allt för att beskydda dem. 

Men sÄ en dag dyker en mystisk, karismatisk kvinna upp i deras liv. Hon pÄstÄr att hon arbetar med vÀlgörenhetsarbete ii en frÄga som Carl brinner för. Och Àven Carl förÀndras. Garantierna för trygghet försvinner.

En ny mardröm börjar. Sekten har nÀmligen ett nytt mÄl sikte, Danis nyfödda son. 

Mitt omdöme

Jag lĂ€ste första delen “Vit krypta” i mars i Ă„r. Förlaget och författaren var vĂ€nliga nog att skicka mig uppföljaren nĂ€r den kom ut. Jag satte tĂ€nderna i den nĂ€stan direkt och det gick ju inte att sluta tills sista sidan var utlĂ€st.

“Sprickor i jorden” Ă€r precis lika bra som föregĂ„ngaren. Den Ă€r spĂ€nnande och fartfylld, det hĂ€nder nĂ„got i stort sett hela tiden som för berĂ€ttelsen framĂ„t. Det hĂ€nder bĂ„de en och annan gĂ„ng att jag sitter dĂ€r med hjĂ€rtat i halsgropen.

SpÀnningen byggs upp kapitel efter kapitel, jag kÀnner mig nÀstan lite mindfucked (ursÀkta ordvalet) dÄ jag hela tiden misstÀnker den ena efter den andra och tror att jag har klurat ut det.

Jag hade lite invĂ€ndningar mot alla sexscener i “Vit krypta”, hĂ€r har de tonats ner en del, för min del Ă€r det tacksamt. Inte för att jag Ă€r pryd, har absolut inga problem att lĂ€sa om heta scenscener men upplevde att det blev lite för mycket i förra boken.

Som sagt hĂ€r har det tonats ner en aning. Jag upplevde Ă€ven Alex lite som naiv i föregĂ„ngaren, man kan sĂ€ga att hon Ă€r allt annat Ă€n naiv i denna bok, gillar henne skarpt. Även Dani har tuffat till sig, inte sĂ„ konstigt kanske med tanke pĂ„ vad hon varit med om.

Som jag tidigare skrivit att Mariette kan det hÀr med sekter kan inte undgÄ nÄgon som lÀser hennes böcker.

Hon har stor kunskap inom just sekter, det kommer vÀl till hands nÀr hon skriver sina böcker.

Det Àr sÄ obehagligt hur de manipulerar mÀnniskor, jag ryser av obehag.
Mariette ska ha all eloge som har gjort det till sitt kall att informera och berÀtta om hur det gÄr till, vad de Àr kapabla till.

Jag ryser bara av tanken.

Jag vill minnas att denna serie endast skulle bli tvÄ böcker. Men det mÄste vÀl komma en bok till?

Har du Ànnu inte lÀst denna författare sÄ Àr det god tid att du gör det.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇