Bokrecension: Spel av Anna Roos

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Spel
Författare: Anna Roos
Förlag: Louise BÀckelin Förlag
ISBN: 978-91-8844-792-0
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 220

Handling

Sol lĂ€mnar Sverige och svĂ€r pĂ„ att aldrig komma tillbaka. Men nĂ€r hennes tvillingbror Gustavs kropp hittas i Årstaviken och hans död avskrivs som sjĂ€lvmord Ă„tervĂ€nder hon motvilligt. Med ett fingerat CV fĂ„r hon anstĂ€llning vid Handelshögskolans bibliotek.

I korridoren trÀffar hon Erik, studenten som Àr lite bÀttre Àn alla andra och har en likadan tatuering som den hon sett pÄ sin brors döda kropp. 

Sol drog nitlotten redan vid födseln. Medan Gustav vÀxte upp pÄ gÄslever i deras pappas nya hus pÄ Lidingö blev hon kvar i förorten med sin metalt instabila mamma. Och om hon har haft svÄrt att behÄlla sina jobb, har hennes bror i stÀllet haft problem med vilket han ska vÀlja efter sin examen frÄn Handelshögskolan. 

Vad var det egentligen som hÀnde Gustav? Jakten pÄ svar tar Sol djupare in i hans vÀrld. Ur sprickorna i den putsade fasaden börjar mörka sanningar sippra fram, och Sol dras in i ett spel dÀr bara slumpen avgör vem som Àr vinnare och vem som Àr förlorare.

Mitt omdöme

I “Spel” rör sig handlingen i stort sett mellan Handelshögskolan i Stockholm och olika kasinon. Handlingen handlar precis som titeln antyder om spel. Jag mĂ„ste sĂ€ga att jag nog fortfarande inte Ă€r riktigt sĂ€ker pĂ„ vad sjĂ€lva spelet gĂ„r ut pĂ„, det Ă€r ganska sĂ„ obegripligt mĂ„ jag sĂ€ga.

Spelet nĂ€mns pĂ„ var och varannan sida men jag lyckades inte aldrig riktigt greppa vad det faktiskt gĂ„r ut pĂ„. Boken Ă€r pĂ„ 220 sidor och det Ă€r befriande ibland att lĂ€sa nĂ„got “kortare” i denna genre men jag upplevde att man försökte klĂ€mma in för mycket pĂ„ dessa sidor.

Detta borde vÀl klassas som spÀnning? Det jag gillar Àr att inom denna genre sÄ Àr det inte ofta berÀttelsen saknar poliser, kriminalkommissarie och detektiver. Utan hÀr Àr det Sol som Àr i centrum och hÄller i vad man skulle kunna kalla utredningen.

Sol som huvudperson Àr otroligt osympatisk, det finns inte mycket jag gillar hos henne. Hon Àr för det mesta full, spyfÀrdig, duschar inte och Àr allmÀnt otrevlig och bufflig. Visst hon Àr tuff och kan ta vara pÄ sig sjÀlv men jag blir lite matt efter ett tag.

Jag förstÄr att hon blev sÄ men man behöver inte sluta duscha och vara otrevlig mot folk för att hon inte hade de bÀsta förutsÀttningar i livet.

Blev inte riktigt det jag hoppades pÄ med denna bok men jag vill gÀrna lÀsa mer av denna författare.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇