Bokrecension: Solo av Jesper Stein

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Soolo
Författare: Jesper Stein
Förlag: Bokförlaget Polaris
ISBN: 978-91-8864-755-9
Serie: Axel Steen #3
Antal sidor: 370

Handling

I “Solo” Ă€r Axel Steens liv i en brant nedĂ„tgĂ„ende spiral nĂ€r hans chef, Jens Jessen, fĂ„r ett tips. 

Den ryska maffian har lyckats placera en mullvad centralt i den danska polismyndigheten.

Vem gÄr egentligen att lita pÄ? Jens Jessen börjar diskret undersöka frÄgan, och till slut finns fem namn pÄ hans lista över misstÀnkta. Bland dem Àr Axel Steen, vars accelererade narkotikamissbruk oc nÀra kontakt med Nörrebros kriminella kretsar bidrar till att göra saken vÀrre.

Axel nÀrmar sig botten och överskrider sina personliga grÀnser i en desperat kamp för att rÀdda sitt redan tilltufsade rykte. Till rÄga pÄ allt spelar hans ex-fru, Cecilie, en avgörande roll i frÄgan.

Mitt omdöme

Jag gillar nog inte denna serie, dessvÀrre. Detta Àr den tredje boken i serien om Axel Steen. Och den tredje jag egentligen inte gillar. Jag klarar helt enkelt inte av huvudkaraktÀren, jag tycker genuint illa om honom, jag lyckas nog inte hitta nÄgot positivt med honom faktisk.

HÀr har hans narkotikamissbruk tagit över helt och hÄllet, det Àr bara droger, droger, droger, droger, droger överallt, den enda han lyckas med Àr att ta droger och har sex. Det hintas lite om att han kanske ska in pÄ rehab i nÀsta bok, det vore inte en dag för sent.

Jag har inget emot en och annan sexscen i en berÀttelse men hÀr blir det bara för mycket av den varan som inte tillför handlingen absolut ingenting. Ska jag sÀga nÄgot positivt sÄ Àr det att författaren Àr vÀldigt skicklig pÄ att förmedla miljöerna.

InlÀgg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇