Bokrecension: Skyddsängeln av Sofie Sarenbrandt

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Den nionde delen i Sofie Sarenbrandts serie om Emma Sköld heter Skyddsängeln. Trots att våren är i antågande kan inte Emma glädja sig, eftersom hennes kollega Krille är försvunnen sedan ett halvår tillbaka. Dessa månader har Emma gått omkring som en levande död och försökt göra allt för att hitta honom.

Detta går ut över familj och också över hennes arbete – hon har liksom ingen stubin kvar utan det smäller på en gång. Så hittas en äldre man död på ett nedlagt mentalsjukhus, men det kusliga är när mannens identitet avslöjas. Kan detta vara nyckeln till lösningen av Krilles försvinnande?

  Jag tycker att Sarenbrandt är Sveriges bästa spänningsförfattare i modern tid. Hon är en svensk Elizabeth George, en som via sina böcker tar upp viktiga samhällsfenomen.

Detta görs på ett så autentiskt sätt att karaktärerna blir otroligt verkliga för läsaren. Och trots att detta är nionde delen, så är man fortfarande inte less på Emma Sköld och kretsen kring henne. Man vill ha mer och det kan inte ske fort nog!

Inlägg senast uppdaterat: 20 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇