Bokrecension: Sjusiffrigt av Anna Karolina

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Sjusiffrigt
Författare: Anna Karolina
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8854-511-4
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 385

Handling

De tre kvinnorna har varit bÀsta vÀnner sedan högstadiet. Nu har de en skuld de inte kan betala pÄ laglig vÀg. 
En sen kvÀll kidnappar Carla, Nikolina och Julia sonen till en klÀdmiljardÀr. De Àr noggrant planerade, stenhÄrda, synkade och effektiva.

ÄndĂ„ gĂ„r nĂ„gonting fel. 

I desperation tvingas de Äterigen överge sina trygga medelklassliv för att jaga pengar. Men polisen kan inte tro att det Àr kvinnor som stÄr bakom de rÄa brotten, och det ser ut som om de kommer att komma undan. 

Till dess att deras förflutna kommer ikapp. Och relationen till offret kommer emellan. 

I Sjusiffrigt stÀlls vÀnskapens lojalitet mot attraktionens oemotstÄndlighet. Det Àr en hÄrdkokt polisthriller med sexigt sprÄk och ovÀntade förvecklingar. Tre kaxiga kvinnor som Àr vana att ta det de vill ha, har plötsligt tagit sig vatten över huvudet. 

Mitt omdöme

Jag har lÀst de tvÄ första böckerna i serien om Amanda Paller som Anna Karolina har skrivit och verkligen gillat dem. Sjusiffrigt handlar inte om Amanda, hÀr Àr det helt nya karaktÀrer.

Det Àr kul att lÀsa att det Àr kvinnor som Àr de som gör brotten, det hör inte till vanligheterna i denna typ av bok.

Det Àr tre kvinnor som Àr i desperat behov av pengar, och de har inte mycket tid till att skaffa dem. Deras lösning Àr att kidnappa en rikemansson. Att det spÄrar ut Àr inte svÄrt att lista ut. Jag gillar att huvudpersonerna Àr kvinnor, alla tre Àr intressanta.

Jag hade gÀrna velat veta mer om deras bakgrund, kÀnde att jag saknade det nÄgot och inte fick lÀra kÀnna dem ordentligt förutom Julia. Jag kan inte direkt sympatisera med kriminella, oavsett deras goda intentioner. Men det var vÀldigt intressant ÀndÄ.

Sjusiffrigt bjuder pÄ mÄnga olika vÀndningar, oftast gÄr det i ett högt tempo med en rad överraskningar. Anna Karolina Àr en skicklig berÀttare, jag gillar verkligen hennes sÀtt att skriva.

Det som drog ner betyget lite Àr att jag kÀnde att det blev lite trögare i mitten, det vÀnde dock mot slutet. Slutet Àr tragiskt och ovÀntat, jag hade verkligen inte vÀntat mig det men det kÀndes ÀndÄ logiskt.

Jag tycker det Àr bra nÀr en författare vÄgar gÄ utanför boxen och överraska med slutet. 

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇