Bokrecension: Sju dagar med familjen av Francesca Hornak

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Sju dagar med familjen 
Författare: Francesca Hornak
Förlag: Albert Bonniers Förlag
ISBN: 978-91-0017-455-2
Original titel: Seven days of us
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 407
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling:Sju dagar Àr en lÄng tid nÀr man ska umgÄs med sin familj


Det Àr lÄnghelg och för första gÄngen pÄ lÀnge Àr hela familjen Birch samlad i det gamla huset i Norfolk nÀr den Àldsta dottern Olivia har kommit hem för att vara tillsammans med sin familj i en vecka. TvÄ förÀldrar och tvÄ vuxna döttrar, var och en med en hemlighet som de tvingas konfrontera under veckan. Och mitt i röran dyker en ovÀntad gÀst upp som stÀller allt pÄ sin spets. 

Sju dagar med familjen Àr en varm och rolig roman om livets glÀdjeÀmnen och sorger, med hög igenkÀnningsfaktor för alla som nÄgon gÄng umgÄtts med sin familj för lÀnge. 

(Goodreads.com) 
————————————————————————————————————————————————

“Sju dagar med familjen” Ă€r en bok som utspelar sig vid jul. Familjen Birch ska för första gĂ„ngen pĂ„ mĂ„nga Ă„r fira jul tillsammans. Pappa Andrew, mamma Emma och döttrarna Phoebe och Olivia. Oliva arbetar som lĂ€kare och kommer hem frĂ„n Liberia. Hon och familjen mĂ„ste under sju dagar sitta i karantĂ€n pga att hon arbetar som smittskyddslĂ€kare, risken finns att hon skulle kunnat smittas av det farliga Haagviruset. Systrarna speciellt Olivia Ă€r vĂ€l allt annat Ă€n peppade att spenderar sju dagar i karantĂ€n, men det mĂ„ste göras.

Jag upplevde att boken hade en lite lÄngsam startstrÀcka innan den tog fart. Jag upplevde den Àven som vÀldigt hoppig mellan alla de olika karaktÀrerna, det blev lite svÄrt att ta till sig karaktÀrerna ordentligt till en början. Men sen lossnade det och det blev en fördel att lÀsa ur de olika karaktÀrernas perspektiv samt att höra deras version av det hela. Dock blev man ju allt bra frustrerad pÄ hela familjen. Hur svÄrt ska det vara att bara prata med varandra?

Till slut kÀnde jag att det var en charmig, varm och framförallt julig berÀttelse. Familjens hus lÄter alldeles underbart charmig och ett stÀlle jag skulle vilja fira jul i. Författaren Àr vÀldigt bra pÄ att beskriva hur landskapet ser ut, huset och hela kÀnslan helt enkelt.

Det var inte en bok som tog mig med stort men i slutÀndan Àr det en fin berÀttelse. Passar perfekt att lÀsa innan jultider.

InlÀgg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇