Bokrecension: Selfies av Jussi Adler-Olsen

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Selfies
Författare: Jussi Adler-Olsen
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 978-91-7429-702-7
Serie: Avdelning Q #7
Antal sidor: 300

Första meningen

“Hur lĂ€nge hon legat och sparkat mot de vĂ„ta vissna löven visste hon inte, bara att hennes nakna armar blivit kalla och att ropen uppifrĂ„n huset lĂ€t gĂ€llare och nu var sĂ„ hĂ„rda och ilskna att hon fick alldeles ont i bröstet.”

Handling

Avdelning Q hÄller som vanligt till i Köpenhamnspolisens kÀllarrum, men stÄr nu inför en stora utmaningar. Dels vad gÀller arbetet, men ocksÄ pÄ det personliga planet. Gruppens sammanhÄllande lÀnk Rose har nÀmligen sjunkit ner i en psykos vars trÄdar leder lÄngt tillbaka in ett mörkt förflutet. Ett förflutet dÀr ett grymt brott kan ha begÄtts. 

Det har kommit ledningen till kÀnna att uppklarningsstatistiken för Avdelning Q ligger lÄngt under det förvÀntade. Utan Roses hjÀlp mÄste de tre ÄterstÄende medlemmarna, den karismatiske ledaren Carl Mörk, mystiske Assad och det senaste tillskottet Gordon, kÀmpa för att övertyga dem om att de ska fÄ fortsÀtta sitt arbete.

Samtidigt hittas en Àldre kvinna mördad i Kongens Havre och en galen bilist har inlett en dödlig jakt pÄ unga kvinnor, medan nya brott planeras pÄ en helt annan plats. Har hÀndelserna ingenting med varandra att göra, eller finns ett samband begravt nÄgonstans? 

Kommentar

Jussi Adler-Olsens serie om Avdelning Q tillhör en av mina favoritserier.

Selfies har stÄtt olÀst i hyllan pÄ tok för lÀnge men nu Àr den Àntligen lÀst. Det hÀr Àr en serie jag aldrig blir besviken pÄ. Som vanligt bjuder författaren pÄ oslagbara intriger, spÀnning, humor, bra kriminalfall och karaktÀrer.

Som vanligt nÀr det gÀller denna författare Àr det svÄrt att lÀgga ifrÄn sig boken, det hÀnder hela tiden nÄgot som för handlingen framÄt. HÀr blir det mer personligt nÀr Rose fÄr en psykos, det Àr henne jag kÀnner mest för i den hÀr boken.

Det Àr sÄ tragiskt och hennes berÀttelse Àr verkligen hemsk. Carl, Assad och Gordon börjar rota i hennes förflutna för att kunna hjÀlpa henne. Som vanligt blir Assad mer och mer mystisk.

Som tur Àr har jag fÄtt hem nÀsta del i boken som jag ska lÀsa mycket snart, dÀr fÄr vi svar pÄ mycket om Assads förflutna. Att jag Àr förvÀntansfull Àr en underdrift.

InlÀgg senast uppdaterat: 26 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇