Bokrecension: Sektens barn av Mariette Lindstein

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Titel: Sektens barn
Författare: Mariette Lindstein
Förlag: MÄnpocket
ISBN: 978-91-7503-817-9
Serie: ViaTerra #3
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 431

Handling

Femton Är har gÄtt sedan Sofia flydde frÄn sekten pÄ Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men nÀr en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna. Han Àr redo att ta sin sekt ut till vÀrlden och blir med sitt nya miljömedvetande mer populÀr Àn nÄgonsin. 

Bakom fasaden utövar han en grym och manipulativ tyranni som inte minst drabbar sektens barn. TvÄ av dem Àr sönerna Thor och vic som uppfostras enligt sektens teser till att blir trofasta soldater i faderns tjÀnst. men ju Àldre Thor blir, desto mer vÀxer tvivlen. Vem Àr egentligen Franz Oswald? och hur lÄngt Àr han beredd att gÄ för att behÄlla sin makt? 

Sofia driver numera ett hĂ€rbĂ€rge för unga mĂ€nniskor som flytt frĂ„n sekter, men det totalförstörs av stormen. Hon har lovat sig sjĂ€lv att aldrig mer ha nĂ„gon kontakt med Franz Oswald. Det visar sig vara svĂ„rare Ă€n hon trott. Återigen korsas deras vĂ€gar i en vansinnig katt-och-rĂ„tta-lek dĂ€r bara en av dem kan segra. 

Kommentarer

Sektens barn Àr den tredje och avslutande delen i Mariette Lindsteins serie om sekten pÄ Dimön. Denna tar vid 15 Är efter hÀndelserna i den andra boken, Sekten som Äteruppstod.

Den sista boken i den hÀr serien knyts ihop perfekt och hÄller samma nivÄ som tidigare böcker. Det kÀnns verkligen som att serien Àr avslutad, mer behövs inte.

Författaren levererar Ànnu en spÀnnande bok med stor inlevelse. Man blir sÄ illa berörd av berÀttelsen, speciellt att lÀsa om barn som far illa och hjÀrntvÀttas och manipuleras av vidriga Franz, det berör mig oerhört.

Det Àr ju inte bara barnen som hjÀrntvÀttas utan Àven deras förÀldrar som Àr fast i Franz vÄld. Mariette vet ju verkligen hur det Àr dÄ hon sjÀlv var medlem i en sekt. SÄ det blir otroligt trovÀrdigt.

Samtidigt om det Ă€r lĂ€skigt hur mĂ€nniskan kan pĂ„verkas sĂ„ Ă€r det Ă€ndĂ„ Ă€ven intressant att lĂ€sa om och ta del av. Även om detta Ă€r en roman sĂ„ Ă€r det ett oerhört viktigt det hon berĂ€ttar för oss om sekter och deras pĂ„verkan pĂ„ mĂ€nniskan.

Mycket av hÀndelseförloppet kretsar kring Sofia, Benjamin och deras tonÄrsdotter Julia. Men vi fÄr Àven lÀsa en parallellhistoria om Franz söner Thor och Vic. Vi fÄr ta del av en dagbok/brev som Thor skriver om sin uppvÀxt i sekten ViaTerra. DÀr drillas barnen dagligen med teaser, tyranni och hÄrt arbete frÄn morgon till kvÀll.

Det Àr lÀtt att fatta tycke för Thor, Sofias dotter Julia stör jag mig mest pÄ men jag antar att hon agerar sÄ som en nyfiken tonÄring gör. Sofia blir jag lite trött pÄ faktisk. Femton Är senare och hon kÀnns lika naiv och handlar hela tiden ogenomtÀnkt och impulsivt.

Jag rekommenderar verkligen alla att lÀsa denna serie.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇