Mångfald är verkligheten – Sann utveckling måste spegla detta!

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Samspelet i styrelserummet – Smarta drag för framtiden

Om man tar ett slumpmässigt urval av ledningar för olika företag blir resultatet förmodligen rätt likt. Det är vanligtvis en viss typ av person som når toppskiktet av ett företag, vilket bidrar till ett mer begränsat perspektiv.

I dagens globala värld går det att hitta kompetens från många olika bakgrunder och nationaliteter. Fler alternativ gör det enklare att hitta det perfekta valet för en särskild position, men trots det ser ledarna likadana ut.

Samspelet i styrelserummet – smarta drag för framtiden är en bok som syftar till att skapa dialog kring just detta fenomen. Varför tar vi inte tillvara på mångfalden – istället för att blunda för verkligheten?

I denna artikel får du en närmare titt på boken och dess innehåll, för att du ska kunna klura ut huruvida Samspel i styrelserummet är något för dig.


Boken köper du enklast via följande länk: https://www.bokus.com/bok/9789163905674/samspelet-i-styrelserummet-smarta-drag-for-framtiden/

Om författarna

Boken är skriven av författarna Marianne Nordmark, Karina Lindgren, Malin Friis-Liby och Susanne Areschoug. Samspelet i styrelserummet publicerades av Säkra Kvinnor Styrelsebalans AB år 2017.

Författarna har lång erfarenhet av att jobba i affärsvärlden i flera olika roller. De har haft chefspositioner tidigare och vissa har dessutom varit del av styrelsen för deras företag. Om det finns några som har mycket att säga om just detta problem så är detta denna skara av författare!

Den långa erfarenheten innebär att du här får ta del av information från experter inom ämnet, vilket ger boken ytterligare djup.

Mångfald bör uppmuntras – inte ignoreras

Samspel i styrelserummet har som mål att avdramatisera styrelsearbetet och engagera läsare i debatten om mångfald. Arbetsmetodik och arbetskultur idag skiljer sig drastiskt från situationen några årtionden tillbaka, och styrelsen för ett företag bör reflektera detta.

Nytt blod och nya perspektiv leder till utveckling, vilket säkerställer att ett företag kan överleva i en ständigt förändrande marknad. Boken beskriver hur styrelsearbetet kan strömlinjeformas på ett sätt som är jämlikt och jämställt.

Tankeväckande frågor och praktiska verktyg går att hitta här. Denna bok lämpar sig därför utmärkt till dig i chefsposition eller till dig som har chefsambitioner.

Allt börjar med öppen dialog

Stoppar man fingrarna i öronen och blundar för omvärlden kommer man ingenvart. Det är endast genom att ständigt ifrågasätta saker och ting som det blir möjligt att sålla bort de bra idéerna från de dåliga och utvecklas i rätt riktning.

Många styrelser, både i Sverige och utomlands, håller de gamla idéerna och metoderna nära om hjärtat. Det är normalt – man uppskattar det som man är bekant med.

Omvärlden väntar dock inte på någon. I affärsvärlden är det viktigt att man försöker hänga ikapp utvecklingen, annars hamnar man efter innan man inser det!

Sammanfattning

Du som innehar en chefsposition eller har ambitioner att klättra inom ditt företag kan genom denna bok lära dig mer om effektivitet och mångfald i styrelserummet.

Samspelet i styrelserummet är en framtidssäker bok som är minst lika relevant idag som den var i 2017. Här får du ta del av konkreta tips som ger dig energi och hjälper företaget att utvecklas!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇