Bokrecension & sammanfattning: The Twilight Saga

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Nu Ă€r sagan slut. Jag lĂ€ste ut SĂ„ lĂ€nge vi bĂ„da andas (eller ja, jag lĂ€ste Breaking Dawn. Det engelska originalet) i mĂ„ndags. Som oftast nĂ€r jag lĂ€ser bra serier blev man ledsen nĂ€r den tog slut. Men den fick det lyckliga slut man vĂ€ntat sig vilket var vĂ€ldigt lĂ€ttande. Att inte behöva lĂ€mna dem nĂ€r allt var kaosartat, utan det blev ordning i allt innan serien avslutades.

Det var saker som jag irriterade mig pÄ under seriens gÄng.

Efter att ha lÀst första boken trodde jag att hÀndelserna skulle ta en annan gÄng Àn vad de gjorde i böckerna.

SÄ det Àr nog anledningen till nÄgra av mina irritationsobjekt. Men man ville ju deras vÀl hela tiden, Àven om jag vet att det inte riktigt funkar med en bok dÀr allt gÄr pÄ glans hela tiden.

Delen av tvÄan med Jacob tyckte jag var extremt onödig nÀr jag lÀste den. Man ville liksom ha en helt annan handling, men nu nÀr jag sitter med facit i hand förstÄr jag författaren helt och fullt varför hon tog med den delen i handlingen.

Vilken av böckerna som jag tyckte mest om Àr lite svÄrt att bestÀmma, antagligen skulle jag svara första eller sista boken. Första boken pÄ grund av den första förÀlskelsen. Allt var nytt och spÀnnande nÀr man fick de första inblickarna i Cullens familj och deras vÀrld.

Sista boken för att man Àntligen fick lÀsa allt det man lÀngtat efter sedan bok ett. Alla problem löser sig Àntligen och de fÄr det lyckliga slut som de förtjÀnat.

Jag har svÄrt att förstÄ varför den hÀr serien griper tag i mig sÄ hÄrt. Jag har lÀst mÄnga bra bokserier förrut, men den hÀr Àr nÄgot annorlunda. Kan inte förstÄ varför. Jag har sÄ svÄrt att slÀppa taget om Forks och alla dess invÄnare. Stephenie Meyer har Àven börjat skriva Om jag kunde drömma ur Edwards perspektiv.

Den heter Midnight Sun och finns pĂ„ hennes hemsida. Även denna har jag plöjt igenom i ett försök att hĂ€nga kvar vid Forks och Bella och Edward. Men nĂ„gonstans mĂ„ste det vĂ€l ta slut?

Som ni antagligen förstÄtt av alla inlÀgg pÄ bloggen sedan före jul sÄ Àlskade jag verkligen den hÀr serien och tycker att alla borde lÀsa den. Jag tÀnker inte argumentera för den svenska eller engelska varienten, jag gillar bÄda. Men engelskan Àr vÀl alltid att föredra om man har möjlighet att lÀsa den dÄ det Àr ju originalet.

SÄ, nu ska det försöka vara slut pÄ Twilight-yra hÀr pÄ bloggen. Jag kan i alla fall lova att jag ska försöka.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇