Bokrecension: Rum 213 av Ingelin Angerborn

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Författare: Ingelin Angerborn
Genre: SkrÀck, vÀnskap

“Jag hade aldrig varit pĂ„ kollo förut. Jag visste knappt vad ett kollo var, förrĂ€n jag rĂ„kade hitta en lapp pĂ„ bussen hem frĂ„n skolan.”

Elvira vet inte vad hon ska göra pÄ sommarlovet nÀr hon fÄr reda pÄ att bÀstisen Sibel ska Äka till Turkiet och vara borta hela sommaren. En grÄ och regnig dag hittar hon en lapp pÄ bussgolvet. PÄ lappen stÄr det om ett kollo. Det lÄter verkligen jÀtteroligt. men sista anmÀlningsdagen var för en vecka sedan. Elvira tar hem lappen hem ÀndÄ.

Mamma, som har dÄligt samvete över att Elvira ska vara sjÀlv sÄ mycket i sommar, ringer till kollot ÀndÄ och frÄgar om Elvira kan komma. Och pÄ nÄgot konstigt sÀtt kan hon det, trots att det Àr mÄnga fler som stÄr i kö för att fÄ komma före henne.

Elvira och mamma Àr sena som vanligt. Mamma mÄste gÄ pÄ toa, sÄ de stannar vid en mack. Framför deras bil stÄr en röd Volvo. Elvira och Sibel tÀvlar om vem som ser roligast eller konstigast nummerplÄtar, sÄ av gammal vana kollar Elvira pÄ Volvons nummerplÄt. DÀr stÄr: RUM 213. Den var kanske inte sÄ rolig, men den betyder i alla fall nÄgot sÄ Elvira tÀnker skriva upp den i sin anteckningsbok.

NÀr Elvira och mamma kommer fram Àr de ungefÀr tio minuter sena. De gÄr in i det största huset pÄ gÄrden och dÀr trÀffar de en av ledarna. Hon berÀttar att Elvira ska bo i rum nummer 213.

Elvira tycker att det Àr vÀldigt konstigt att hon ska bo i rum nummer 213. Det var ju precis det som det stod pÄ nummerplÄten!

De andra som ska bo i rum 213 heter Bea och Meja. De Àr jÀttesnÀlla, och de blir snart bra kompisar alla tre. NÀr de hÄller pÄ att bÀdda sina sÀngar slÄr plötsligt fönstret igen. Det Àr ju inte sÄ konstigt kanske, men fönstret stÀngdes. Det slog igen helt. Dessutom var det vindstilla ute nÀr det hÀnde.

Det Àr inte det enda konstiga som hÀnder i rum 213.

Saker försvinner, och Bea sĂ€ger att hon faktiskt sett ett spöke; en vitklĂ€dd flicka med rött hĂ„r. Saken blir inte bĂ€ttre av att Henny, en av lĂ€gerdeltagarna, berĂ€ttar att hennes mamma varit pĂ„ kollo hĂ€r pĂ„ Björkudden, som kollot heter. Hon har ocksĂ„ sett ett spöke hĂ€r, med vita klĂ€der


Rum 213 Àr en jÀttebra, spÀnnande och lite lÀskig bok.

Den har lite av allt; skrÀck, spÀnning, vÀnskap, kÀrlek, och mer.
Den Àr ganska lÀttlÀst, och den Àr vÀldigt svÄr att sluta lÀsa i, man fastnar verkligen!

Jag rekommenderar ocksĂ„ tvĂ„ andra jĂ€ttespĂ€nnande böcker av Ingelin Angerborn: SorgfjĂ€ril och För alltid
 (Japp, de tre punkterna Ă€r med i boktiteln. ;))

InlÀgg senast uppdaterat: 11 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇