Bokrecension: Rör mig inte av Tahereh Mafi

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Rör mig inte!
Originalets titel: Shatter me

Författare: Tahereh Mafi
Serie: Juliette #1
Språk: Svenska
Förlag: Ponto Pocket
Sidor: 302
Utläst: Sommaren 2013 (Ganska länge sen)

Handling

Juliettes beröring är dödlig, det var åtminstone vad som hände senaste gången hon rörde någon. Först låste de in henne på ett mentalsjukhus men flyttade henne sedan till en cell.

Utanför håller skillnaderna mellan de rika ( de som styr) och de fattiga (alla andra) på att öka och världen håller på att förändras till något riktigt illa. Ett krig väntar och Juliette måste välja om hon vill vara ett vapen för Warner och de andra som styr eller om hon ska ansluta sig till rebellerna.

Karaktärer: Tahereh Mafi har verkligen lyckats med en ordentlig bakgrund till karaktärerna och på så sätt känns de väldigt verkliga.

När man följer Juliettes tankar så får man en riktigt bra inblick i hur hemskt det måste vara att vara instängd på det sättet. Att inte kunna lita på sig själv.

Tankar om boken: Trots att det var väldigt länge sen jag läste den här boken kommer jag ändå ihåg hur mycket jag gillade den. Och hur mycket jag älskade omslaget.

Storyn med att Juliettes beröring är dödlig är en väldig bra idé vilket gör att den på något sätt kan skilja sig mellan andra dystopier.

Beskrivningarna i boken är dessutom väldigt exakta och vackra och det är väldigt lätt att skapa sig en bild av omgivningen och händelserna. Det jag nog ändå älskar mest med boken är de överstrukna meningarna.

De gör verkligen att man kommer närmare Juliette och förstår henne bättre samtidigt som det är en unik idé som ger boken det lilla extra.

Inlägg senast uppdaterat: 4 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇