Bokrecension: Rich Dad Poor Dad av Robert T. Kiyosaki

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Nu har turen kommit till en legendarisk bok pÄ omrÄdet ekonomisk grundlitteratur. Robert T Kiyosakis Rich Dad Poor Dad.

Rich Dad Poor Dad

Det kÀnns som om alla lÀst den hÀr boken och att jag Àr sist pÄ bollen. Jag vet inte om det Àr sÄ men jag passade i alla fall pÄ att tugga mig igenom den hÀr genom att lÄna en ljudbok pÄ biblioteket.

Jag har aldrig riktigt förstÄtt tjusningen med ljudbok innan jag började lyssna pÄ poddar men nu tycker jag att det Àr ett fint komplement. Jag lÀser pappersböcker nÀr jag kan men om jag stÄr och lagar mat eller gör nÄgonting annat dÀr en fysisk bok inte platsar Àr ljudbok ett effektivt sÀtt att fÄ sig till livs med litteratur under annars döda tider pÄ dygnet. Synd bara att bibliotekets sortiment Àr sÄ begrÀnsat.

Det var en passus. Jag Àlskar den hÀr boken. Verkligen Àlskar den. Inte sÄ mycket för att den har nya och revolutionerande idéer jag har nytta av utan sÀttet författaren för fram sitt budskap pÄ.

Hela första delen av boken Àr en berÀttelse frÄn författarens barndom vilken förmedlas i en skönlitterÀr stÀmning. Detta sÀtt att förmedla budskapet gör att det Àr vÀldigt lÀtt att ta till sig utan att det för ett ögonblick blir trivialt.

Boken handlar heller inte sÄ himla mycket om praktisk ekonomi, dvs spara in pÄ uteluncherna, se över din elrÀkning, vÀlj indexfonder och bli rik om 60 Är utan hÀr handlar det mer om ett sÀtt att tÀnka för att kunna skilja sig frÄn mÀngden och börja sin bana mot rikedom.

Författaren Àr mycket pedagogisk och Àven om boken innehÄller ett par tips och faktiska rÄd vilka Àr förlegade sedan lÀnge eller specifika för den region han kommer frÄn finns det ÀndÄ vÀldigt mycket matnyttigt.

Det hÀr Àr en bok som slÄr an en hel nÀve strÀngar hos mig för som sagt, det Àr inga nyheter hÀr men det Àr en mental instÀllning jag oftast glömmer vilken Àr viktig att komma tillbaka till.

Du blir aldrig rik om du jobbar för pengar. Hemligheten Àr att lÄta pengar jobba hÄrt för dig.

Det Àr inte ofta jag Àr odelat positiv nÀr jag skriver om den hÀr typen av grundlÀggande ekonomilitteratur men den hÀr boken borde nog alla mÀnniskor lÀsa. TÀnk vad mycket lÀttare mitt liv hade varit om jag lÀste den för 20 Är sedan nÀr den kom ut.

InlÀgg senast uppdaterat: 4 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇