Bokrecension: Revolutionary Road av Richard Yates

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Richard Yates var en amerikansk författare som skrev i en mycket speciell konventionell berĂ€ttarstil och hans personer Ă€r enkla och ofta brĂ€ckliga naturer. Revolutionary Road var hans debutroman, som kom ut 1961, men pĂ„ svenska inte förrĂ€n 2008. 

Revolutionary Road handlar om paret Frank och April Wheeler, som bosÀtter sig i idyllen Revolutionary Road. Tanken Àr att Frank ska bli framgÄngsrik och att April ska vara hans stöttande hustru. Men livet blir inte som de tÀnkt sig, drömmen visar sig ha stora sprickor.

Franks framgÄngar lÄter vÀnta pÄ sig och April hamnar i en depression. Man fÄr följa med paret i denna nedÄtgÄende spiral och vad de gör för att vÀnda den. Jag har lÀst denna bok flera gÄnger och ologiskt har jag varje gÄng hoppats att Frank och April ska göra pÄ annat sÀtt. Fast det har de inte.

Deras livsval Àr oundvikliga, likavÀl som konsekvenserna. SamhÀllets förvÀntningar pÄ könsroller, pÄ hur mÀnniskor ska vara och göra tar över och kvÀver.

InlÀgg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇