Bokrecension: ”Revansch” skriven av Bengt Åke Cras

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Jag har läst boken ”Revansch” av Bengt Åke Cras. Den handlar om Markus 15 år som är fotbollstokig. Han får chansen att gå på en fotbollsskola i Frankfurt. Han tycker det är skönt att komma hemifrån för att hans föräldrar har skilt sig och mamman har flyttat till en ny man. Dessutom är pappan försvunnen.

På skolan i Frankfurt är det hård disciplin. Markus blir mobbad av två killar i början.

Tränaren är hård och favoriserar de tyska spelarna.

På flygplanet till Frankfurt träffar Markus en svensk tjej som han blir förtjust i. Hon heter Annie. Hon har en tvillingbror, Johan, som också går på fotbollsskolan. Han gillar inte att Markus och Annie gillar varandra. Han gör allt han kan för att hindra dom att träffas och plågar Markus när han kommer åt.

Markus har en kompis på skolan som heter Arno. Han måste jobba extra sent på kvällarna i en bar för att få ihop pengar till skolavgiften. Hans mamma är alkoholist och har blivit vräkt från sin lägenhet. Några skumma typer försöker tvinga Arno att sälja knark. Men Arno vill hjälpa polisen att sätta fast dom skumma typerna.

När laget är i Hamburg och spelar match blir Arno överfallen av en kille med kniv. Markus räddar Arnos liv och blir hjälte.

Jag tycket att boken är bra och spännande. Men det verkar tufft att bli fotbollsspelare i Tyskland!

Boken passar för fotbollsintresserade killar och tjejer i 13-15 årsåldern.

Boken är den 5:e i en serie om den fotbollstokige Markus.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇