RECENSION: KÄRLEKEN KOMMER OCH KÄRLEKEN GÅR AV STEFAN ÅBERG

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Ingen kunde riktigt fånga Ernas hjärta tills Robert kom in i hennes liv. En förälskelse en bit upp i medelåldern. Men det är sju år sedan och visst inser hon att den där första uppblossande passionen inte kan vara för evigt, men därifrån till den verklighet hon nu lever i är steget långt, alldeles för långt.

Men Robert älskar ju Erna. Hur skulle hans liv se ut utan henne? Bara tanken känns orimlig. Trots detta tvingas han inse att deras förhållande ofta balanserar mycket nära avgrunden. Kan kryssningen han planerar stoppa den nedåtgående spiralen och bli den vändpunkt han hoppas?

Samtidigt uppvisar dottern Cecilias äktenskap oroande tecken. Svärsonen Andreas som tog Cecilia med storm sex år tidigare har blivit allt mer kontrollerande och oberäknelig. All hans övertid, handlar den verkligen bara om arbete?

Så dyker Björn upp och Erna ser beundran i hans ögon. Att få sådana blickar från en ung snygg vältränad fyrtioåring, kan göra underverk för en femtioårig kvinna med begynnande åldersnoja. Att hon samtidigt känner sig mer ensam än någonsin är en farlig kombination.

Kommentar
Jag läser sällan romaner som utspelar sig i nutid, men när jag väl gör det vill jag läsa om vanliga människor och det får jag verkligen göra i Stefan Åbergs roman. Storyn är engagerande och spännande, trots att den handlar om vanliga människor och vanligt vardagsliv. Författaren är dessutom duktig på att skildra miljöer. Jag älskar  beskrivningarna av Österlen; av ICA-butiken i Brösarp, kött- och viltbutiken mittemot och Brösarps Gästis (där man för övrigt kan äta fantastisk mat!). Karaktärerna är alla trovärdiga, även om jag har svårt att få grepp om vissa av dem. Trots att Robert är en av huvudkaraktärerna känns han lite otydlig. Vem är han och vad vill han? Romanen har många bra aspekter, men något som dessvärre drar ner betyget är dialogerna. Om författaren vässar till dem och gör dem mer naturliga och mindre redovisande så kommer han att lyfta sig flera nivåer. Sammanfattningsvis är Kärleken kommer och kärleken går en lättläst och engagerade roman med riktigt bra miljöbeskrivningar men vars helhet dessvärre blir lidande av den övertydliga och lite stolpiga dialogen.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇