Bokrecension: Rån och inga visor av Catharina Ingelman-Sundberg

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Rån och inga visor
Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-665-6
Serie: Pensionärsligan #3
Antal sidor: 399

Första meningen: “Den gamla damen satte champagneflaskan på kylning och stängde kylskåpsdörren.”

Handling

Inget kan stoppa Pensionärsligan. Och nu behöver de pengar, mycket pengar. Att göra livet roligare och lyxigare för äldre människor kostar en hel del. Och varför inte ta efter finansvärldens koncept och dela ut bonusar fast till lågavlönade och fattiga som behöver uppmuntras. 

En spektakulär bankkupp ger visserligen över tio miljoner. Men det räcker på sin höjd till att hyra en pråm i Stockholm och öppna hälsorestaurang med speeddejting och dans för äldre. Och ambitionerna är större än så. 

Märtha och hennes vänner bestämmer sig för att sikta högre och jaga de riktigt stora pengarna bland finanshajar, skattesmitare och riskkapitalister. I sin jakt på storkovan lever pensionärerna farligt när de försöker lura miljardärer bland lyxyachter i franska Saint-Tropez. Dessutom är polisen dem hack i häl. 

Kommentar

Pensionärsligan slår till igen. Har tyckt om de två tidigare böckerna, gillar denna med men det är något med den som gör att jag inte riktigt fastnar för den eller gillar dem som dess föregångare. Det är fortfarande en rolig bok som bjuder in till en hel del skratt år alla tokigheter. när pensionärsligan fortsätter att göra livet lyxigare och roligare för äldre människor, man kan inget än älska dessa karaktärer.

Inlägg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇