Bokrecension: Profetians tid av J.F Hansson

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Profetians tid
Författare: J.F Hansson
Förlag: KrÀm Kommunikation
ISBN: 978-91-9831-453-3
Serie: Blodsbandskrönikan #3
Antal sidor: 608

Handling

VÀrlden Àr i kaos efter attentatet i Malmö. Lina Hultberg har utsetts som ansvarig för den kommande utredningen och hon befarar det vÀrsta nÀr det gÀller Marcus och Maria. Snart befinner hon sig i ett inferno av hÀndelser dÀr fienden hela tiden tycks byta skepnad. 

Kommissarie Bartoli i Rom utreder tvÄ mord med ockult bakgrund. NÀr fallet tar oanade vÀgar hinner det förflutna ikapp honom och en gammal utredning blir Äterigen aktuell. 

Carl-Henric von Wolterup kommer över en gammal bibel som ser ut att kunna leda honom till hemligheten. Ska han lyckas knÀcka koden sÄ att den urÄldriga profetian om VerkstÀllaren slÄr in? Har man tolkat profetian rÀtt? Vad Àr egentligen sanningen?

Mitt omdöme

Det hÀr med hemliga sÀllskap och order har alltid fascinerat mig, vet inte varför men det Àr vÀl nÄgot med det hemlighetsfulla. Strax bakom min arbetsplats huserar en order men bara för det kommer jag inte pÄ vad de heter, kanske lika bra.

NÀr jag gÄr förbi dÀr nÄgongÄng per Är kan jag inte lÄta bli att varje gÄng undra vad det Àr som döljer sig bakom dessa dörrar och vad det Àr för gubbar som sitter dÀr (ja jag Àr rÀtt sÀker pÄ att det Àr gubbar som sitter dÀr).

Jag har nu lÀst sista delen i den hÀr trilogin, har verkligen tyckt om de första tvÄ delarna.

NĂ„got som jag anmĂ€rkt pĂ„ nĂ€r det kommer till föregĂ„ende böcker i denna serie Ă€r att de har varit lite för lĂ„nga, jag stĂ„r fast vid det Ă€ven med “Profetians tid”, den hade vunnit mer pĂ„ att kortas ner. Annars Ă€r detta en fantastisk lĂ€supplevelse.

HÀr fÄr man under en otroligt dramatisk och intressant fÀrd reda pÄ vad blodsband egentligen kan stÀlla till med. Vi kastas rÀtt in i handlingen, det Àr actionspÀckat frÄn första början. Handlingen vÀxlar mellan olika epoker, riktigt intressant och det blir aldrig rörigt.

Fina miljö och personbeskrivningar. Viss likhet med Dan Brown finns, det menar jag i positiv benÀmning, det Àr detaljer av platser och omrÄden som vi kÀnner till. Mot slutet knyter författaren ihop allt riktigt bra.

InlÀgg senast uppdaterat: 2 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇