Bokrecension: Piraterna av Mårten Sandén

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Jag har läst en bok som heter Piraterna och författaren heter Mårten Sandén. Boken är en deckare som främst handlar om ett drogmysterium.

Det handlar om ett mc-gäng som kallas för Pirates. I Österlen i Skåne säljer de mycket droger och Peter, Petra, Lucy och massa andra försöker ta reda på vilka som säljer drogerna.

Peter, Petra och Lucy är huvudpersonerna i boken. De har känt varandra sedan länge tillbaka, de är väldigt bra kompisar. De bor i Österlen och de vill lösa mysteriet för att de vill bo trygga. I början av boken var de ganska fega och ville inte ställa upp men en dag bestämde de sig för att lösa mysteriet, då blev de mer modiga och behövde få uppleva ett riktigt äventyr.

Miljön i boken är inte jättebra, mycket är förstört och nedskräpat. Man märker att boken beskriver någonstans på 2000-talet.

Författaren skriver ganska korta meningar men väldigt svåra ord vissa ord kan man inte ens förstå vad de betyder men man förstår ändå händelserna på något sätt.

Boken är i kronologisk ordning. Författaren skriver mest indirekt men även direkt då och då. Författaren är allvetande i den här boken

Budskapet är man ska vara hälsosam och inte droga och att man ska kunna lita på sina vänner.

Jag tycker boken är bra för att den säger att droger är farligt och att man ska försöka vara så hälsosam som möjligt. Jag personligen gillar faktiskt inte deckare så värst mycket men jag skulle inte kunna göra det bättre själv. Jag tycker att den här boken är läsvärd jag skulle rekommendera den här boken till andra läsare. Jag tycker den är bra för att den kan påminna om vad som är bra och dåligt.

Inlägg senast uppdaterat: 3 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇