Bokrecension: Patrioterna av Pascal Engman

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Titel: Patrioterna
Författare: Pascal Engman
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-6420-566-7
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 467

Handling

Oron sprider sig pÄ Stockholms nyhetsredaktioner efter mordet pÄ en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen fÄ ta emot hot fruktar nu för sina liv.

Den unga Madeleine Winther pÄ Nyhetsbladet har dock siktet instÀllt pÄ nÄgot helt annat. Hon vet precis hur hon ska ta sig framÄt i karriÀren och nu Àr hon pÄ vÀg att göra ett rejÀlt scoop. 

Carl Cederhielm har lovat dyrt och heligt att skydda landet mot fiender. Han och hans bÄda medsvurna har satt samman en lista med tio namn. De ska hÀmnas dem som inte sjÀlva kan hÀmnas. 

I ett land lÄngt borta lÀngtar en man hem till Sverige. InvÄnarna i den lilla staden Àr rÀdda för honom, han som arbetar som livvakt Är den vapen och narkotikasmugglande ryssen. 

Snart kommer deras liv att vÀvas samman och Sverige vakna upp till en ny, skoningslös verklighet. För Carl Cederhielm Àr dock uppdraget lÄngt ifrÄn slutfört. Det Àr dags att eliminera nÀsta person pÄ listan. 

Patrioterna Àr en högaktuell thriller och journalisten Pascal Engmans debutroman. 

(Goodreads.com)   
————————————————————————————————————————————

Mitt omdöme

Den hÀr boken har jag hört sÄ mycket gott om och nu Àr den Àntligen lÀst. Detta Àr Pascal Engmans debutroman och vilken debut det Àr.

Wow sÀger jag bara, jag kunde inte lÀgga ifrÄn mig den, jag fastnade för den efter endast ett par sidor och sÄ var det bara att Äka av för det hÀr Àr sÄ otroligt spÀnnande och vÀlskrivet, tempot hÄller i sig frÄn början till slut.

Patrioterna följer flera parallella spÄr som vid första anblick inte verkar ha nÄgot med varandra att göra, men mycket skickligt vÀvs handlingarna ihop och man förstÄr vad de har med varandra att göra.

Det blir aldrig rörigt utan det blir sÄ logiskt hur det hÀnger ihop. KaraktÀrerna vÀvs ihop mot slutet i ett otroligt spÀnnande slut. Jag var inte beredd alls pÄ slutet men det gjorde hela berÀttelsen sÄ mycket bÀttre och logisk.

Om jag ska sÀga nÄgot om karaktÀrerna, jag fick sÄ mycket olika kÀnslor. Jag Àlskar nÀr en författare fÄr mig att kÀnna alla möjliga kÀnslor, jag vill bli berörd, arg och kÀnna allt möjligt och det Àr precis det jag gör hÀr. Ibrahim Chamsai faller jag extra för.

Han har gjort sĂ„ mycket för att passa in i det land som har hjĂ€lpt honom och som han Ă€lskar men det Ă€r Ă€ndĂ„ inte tillrĂ€ckligt, mitt hjĂ€rta brister för honom. Även August fick en speciell plats i mitt hjĂ€rta. Jag berörs egentligen av alla karaktĂ€rer, pĂ„ olika sĂ€tt.

Handlingen Àr sÄ skrÀmmande och trovÀrdig. Den tar upp vÀldigt aktuella Àmnen, detta sker i vÄr vÀrld idag och Àven vi i Sverige blev drabbade iom hÀndelsen pÄ Drottninggatan. Att lÀsa denna bok Àr det sÄ verkligt och verklighetstroget.

Man kan sÀga att min arbetsplats spelade en stor roll i denna bok, det Àr alltid trevligt att lÀsa om min arbetsplats i böcker för den Àr med lite dÄ och dÄ, Àven om det blev lite Ät det lÀskiga hÄllet i denna bok, det stora fina hotellet som Àr en mötesplats för sÄ mÄnga mÀnniskor.

Efter att jag lÀst ut denna bok kÀndes det minst sagt lite konstigt att gÄ förbi baren som ja ni som har lÀst boken vet vad som hÀnder. Men Pascal du gjorde ett suverÀnt jobb att beskriva den.

Har ni Ànnu inte lÀst denna bok kan jag inte rekommendera den tillrÀckligt. Engman har ju slÀppt en till bok, Eldslandet som jag bara mÄste lÀgga vantarna pÄ för jag vill klart lÀsa mer av denna författare. Ser Àven fram emot att se denna som film eller tv-serie för det kommer bli riktigt bra det hÀr. RÀttigheterna Àr redan sÄlda.

InlÀgg senast uppdaterat: 26 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇