Bokrecension: Pastor Viveka och tanterna av Annette Haaland

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Pastor Viveka och tanterna
Författare: Annette Haaland
Förlag: Albert Bonniers Förkag
ISBN: 978-91-0015-390-8
Serie: Pastor Viveka
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 218 (Ebok)

Handling

Viveka Àr en ganska vanlig frikyrkopastor runt femtio som börjar tröttna pÄ att alltid finnas till för alla andra. Hemma har hon fyra barn och en tankspridd man och pÄ jobbet de bitska, bakande tanterna. NÀr en av kvinnorna i kaffekommittén hittas död börjar pastorn nysta i fallet.

Kan en mördare gömma sig i idyllen? Är bokhandlaren Abbe att lita pĂ„? Vad har den lokale mĂ€klaren i görningen? Och vilka ligger bakom den mystiska Stormhattarnas förening? 

Pastor Viveka och tanterna Àr en lÀttsam och underhÄllande mysdeckare bland barnfamiljer och Äldrande husÀgare i Stockholmsförorten Gamla Enskede. En berÀttelse som bjuder pÄ trivsam spÀnning och existentiella frÄgor och en övertygelse om att man aldrig ska tro sig veta nÄgot om andra mÀnniskors inre. SÀrskilt inte om gamla tanter. 

Kommentarer

Jag köpte andra boken i den hÀr serien pÄ Ärets bokrea, ville sÄklart lÀsa första boken med sÄ jag lÄnade faktiskt den pÄ biblioteket som ebok. Titeln Àr ju vÀldigt tilltalande minst sagt, sÄ den hÀr serien vÀckte min nyfikenhet.

Pastor Viveka och tanterna kallas för mysdeckare och just att det Àr lite smÄmysigt Àr ett passande namn. Den bjuder inte direkt pÄ sÄ mycket spÀnning, Àven fast den innehÄller mord sÄ blir det inte otÀckt eller spÀnnande pÄ det viset en deckare kan blir. Ibland Àr den smÄrolig men spÀnning bjuder den inte pÄ.

Pastor Viveka Ă€r en hĂ€rlig karaktĂ€r och lĂ€tt att tycka om. Även flera av de andra karaktĂ€rer. Men de var lite för mĂ„nga att hĂ„lla reda pĂ„ sĂ„ man fick inte sĂ„ jĂ€ttebra uppfattning av dem.

Boken fÄngade mig aldrig, ibland upplevde jag den som lite smÄseg, vissa kapitel kom liksom ingen vart och jag kÀnner mig nÀstan lite uttrÄkad ibland. SÄ lite smÄ besviken blev jag allt. Det Àr en helt ok bok för sunden, passar perfekt att lÀsa nu i vÄr och sommar men det Àr inget som man kommer komma ihÄg sÄ lÀnge.

Jag har bok tvÄ i hyllan sÄ den kommer absolut att bli lÀst, nÀr jag kÀnner för lite

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇