Bokrecension: Paris, chérie: Så där säger folk, alltså av Ida Pyk

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Författare: Ida Pyk
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2012
Sidantal: 218
Språk: Svenska
Originaltitel: Paris, chérie (…)
Genre: Kärlek, vänskap, Paris, alkoholism
Övrigt: Utläst 11/7 2014

Jag vill inte göra det här till riktigt en recension, för då kommer jag känna mig pressad av att jag ska skriva bra. Så jag kommer mest skriva fritt om vad jag tyckte och så. Och kommer inte lägga ner så mycket tid, men det kan ju klassas som en recension ändå.

Let’s go. Det här är ju första gången.

Boken handlar om Alva Björk, en helt vanlig tjej från Stockholm som delar sin tillvaro med sin mamma på söder och en pappa som dricker i Årsta. Hon studerar på Kärrtorps gymnasium, som enligt henne klassas som betonggrått och trist.

Där går hon på sam-sam och hon vet inte riktigt vad hon vill med livet. Men en dag förändras ödet. En tjej på tunnelbanan med page-frisyr kommer fram och frågar “Är du modell”? Så plötsligt är hon i Paris och allting är i färg. Oftast vill säga.

Hon får nya vänner som den rödhåriga modellen Olga och träffar Sébastien med det mörka rufset och de vackra blå ögonen.
Hon får tillträdde till fester & vip.

Det är magiskt men samtidigt deprimerande ytligt. Och hennes tankar om Sverige och Stockholm kommer ikapp.

Jag kom inte riktigt in i boken i början. Fast jag har oftast svårt att komma in i boken när språket är lite mer detaljerat & sånt. Medans vissa älskar sånt! Men efter ungefär 80-100 sidor så började bli intresserad av boken och sedan flöt det på.

Ibland blev det lite väl deprimerande och väldigt mycket fokus på killarna. Men boken visar verkligen den rätta sidan av att vara modell… Att det inte är som att glida runt på en räkmacka. Klicka här för att se när författaren svarar på frågor om boken.

Inlägg senast uppdaterat: 7 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇