Bokrecension: Pakten av Michelle Richmond

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Pakten
Författare: Michelle Richmond
Förlag: Natur & Kultur
ISBN: 978-91-2715-538-1
Original titel: The marriage pact
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 471

Handling

Nygifta Alice och Jake fÄr ett mÀrkligt erbjudande av en man de trÀffar pÄ sitt bröllop. Att de ska gÄ med i nÄgot han kallar Pakten. MÄlet för Pakten Àr tydligt: att hjÀlpa varandra till ett lyckliga livslÄnga Àktenskap.

HÀr finns personer frÄn samhÀllets toppskikt, som delat allt men lÄtsas att de inte kÀnner varandra om de rÄkas pÄ stan. 

Till en början verkar reglerna rimliga: Svara alltid i telefon nÀr din partner ringer. Planera en gemensam resa minst en gÄng i kvartalet. NÀmn aldrig Pakten för nÄgon utomstÄende. 

Alice och Jake sveps till en början med i gemenskapen och auran av framgÄng. Tills en av dem bryter mot en regel. NÀr det gÄr upp för dem vad det Àr för slags kontrakt de har skrivit under, börjar deras nya liv att framstÄ som en ond dröm. Pakten, liksom Àktenskapet, Àr nÄgot man förbinder sig till pÄ livstid. Och de andra paren Àr beredda att ta till vilka medel som helst för det helga mÄlet. 

Mitt omdöme

Detta Àr en bok som Àr med pÄ Ärets boktolva.

Om jag minns rÀtt införskaffade jag denna pÄ nÄgon bokrea.

Pakten börjar riktigt spÀnnande och intressant. Dock blir den mer och mer bisarr ju lÀngre jag lÀser och blir en helt annan sorts bok. Att skriva en psykologisk thriller om Àktenskapet kÀndes intressant, samtidigt skrÀmmande och fascinerande.

Men jag ska sÀga att jag knappt orkade lÀsa ut den eftersom den spÄrade ut totalt, till slut nÀstan skummade jag igenom boken. Första halvan av boken Àr bra men andra halvan var pÄ tok för bisarr för att jag skulle finna den trovÀrdig och ta den pÄ allvar.

Jag hade svÄrt att relatera till bokens huvudpersoner Alice och Jake.

Jag fattade egentligen inte varför de i första tagen gick med i denna pakt.

Boken Àr pÄ tok för lÄng för sitt eget bÀsta.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇