Bokrecension: Paganinikontraktet av Lars Kepler

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: “Paganinikontraktet”
Författare: Lars Kepler
Format: Pocket
Antal sidor: 561
Förlag: MÄnpocket
CopyrightÄr: 2010
Serie: Joona Linna #2

Baksidetext

Generaldirektör Carl Palmcrona hittas hĂ€ngd i sin paradvĂ„ning pĂ„ Östermalm. Rummet dĂ€r han hĂ€nger Ă€r helt omöblerat – det finns ingenting att klĂ€ttra pĂ„.

Samma dygn pÄtrÀffas en död kvinna pÄ en fritidsbÄt som driver runt i Stockholms skÀrgÄrd. Hennes lungor Àr fyllda av brÀckt vatten, men det finns inga spÄr av detta vatten pÄ klÀderna eller resten av kroppen.

Hon har drunknat pÄ en bÄt som fortfarande flyter. De bÄda dödsfallen hade förblivit en gÄta om inte kriminalkommissarie Joona Linna hade varit sÄ fruktansvÀrt envis. Hans ovÀntade upptÀckt blir inledningen pÄ ett hastigt och vÄldsamt förlopp.

Denna sommar stÄr polisen inför sin farligaste prövning nÄgonsin.

Omdöme

Jaha, det hÀr var ju verkligen bÄde spÀnnande och actionfyllt, och det uppskattar jag. Men successivt blir det Àven sÄ rörigt och osannolikt att jag till slut tappar intresset. Inte blir det bÀttre av att boken Àr onödigt lÄng. Jag Àr inte heller riktigt förtjust i Keplers sÀtt att skriva.

NĂ€r en rad hĂ€ndelser ska beskrivas gĂ„r det ibland sĂ„ fort att vissa av dessa hĂ€ndelser inte nĂ€mns i klartext, utan man fĂ„r helt enkelt bara förutsĂ€tta att de faktiskt har hĂ€nt, och jag minns att jag störde mig pĂ„ precis samma sak nĂ€r jag lĂ€ste “Hypnotisören”.

Även dĂ„ reagerade jag pĂ„ den osannolika storyn, och i “Paganinikontraktet” blir det tyvĂ€rr Ă€nnu vĂ€rre.

Den sÄ spÀnnande första halvan av boken, och de alldeles lagom lÄnga/korta kapitlen, vÀger inte pÄ lÄngt nÀr upp det faktum att storyn sÄsmÄningom mynnar ut i en riktigt rörig soppa som aldrig vill ta slut. 

Mitt betyg: 3/5

InlÀgg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇