Bokrecension: Omgiven av idioter av Thomas Erikson

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Omgiven av idioter
Författare: Thomas Erikson
Förlag: Hoi Förlag
ISBN: 978-91-7557-878-1
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 243 (e-bok)

Handling

Har du nÄgon gÄng försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tÀnkt dig? Eller i förvirring lÀmnat ett möte med kÀnslan att du inte begrep dig pÄ de övriga i rummet? Och vÀrst av allt: vissa verkar aldrig förstÄ vad du sÀger hur tydlig du Àn Àr.

Visst Àr det ett mysterium?

VÀlkommen till en rad uppfriskande aha-upplevelser, möjligen Àven en eller annan Äh nej-upplevelse, om med lite flyt Àr det inte du som Àr idioten. Efter att ha lÀst den hÀr boken kommer du att förstÄ vad din omgivning egentligen vill sÀga dig. 

Omgiven av idioter beskriver konkret och underhÄllande en av vÀrldens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mÀnsklig kommunikation. Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den ett konkret hjÀlpmedel att förstÄ de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar.

Den visar pÄ en av de vanligaste orsakerna till en konflikt i vardagen, dÄlig kommunikation. Och den ger dig som lÀsare svaret pÄ frÄgan: vad gör jag Ät det? (Goodreads.com)
———————————————————————————————————————————-

Mitt omdöme

Det hÀr Àr en bok jag lÀst om lite överallt sÄ till slut ville Àven jag lÀsa den.

Jag kÀnde att det inte var en bok jag behövde Àga sÄ lÄnade den som e-bok.

I “Omgiven av idioter” möts vi av fyra olika grupper av personer: röda (dominant), gula (social), gröna (neutral) och blĂ„a (analytisk). Författaren tar upp tex ur man ska kunna arbeta tillsammans pĂ„ arbetsplatsen, vilka typer som passar bra tillsammans och vilka som inte gör det. Han blandar Ă€ven exempel frĂ„n sina egna erfarenheter.

Det Ă€r lite svĂ„rt att betygsĂ€tta en bok av detta slag. Jag kĂ€nner att den inte Ă€r sĂ„ jĂ€tte revolutionerad och jag fick kanske inte sĂ„ jĂ€ttemycket “aha-upplevelse” som andra vekar ha fĂ„tt. Det Ă€r dock intressant lĂ€sning och öppnar upp för mĂ„nga tankar. Boken var stundtals underhĂ„llande samtidigt som jag upplevde vissa partier som bitvis sega.

Genom hela boken funderade jag givetvis vilken fÀrg jag sjÀlv tillhörde, jag hade egentligen koll dÄ vi under en kurs pÄ jobbet gick igenom detta. Jag kunde ganska snabbt pricka in min fÀrg. SÄ egentligen analyserar jag mina vÀnner och kollegor nÀr jag lÀser den hÀr boken eftersom jag snabbt var medveten om min fÀrg.

Jag Àr inte sÄ sÀker pÄ om den har nÄgon faktamÀssig grund men jag tyckte att den stÀmmer in pÄ vÀldigt mÄnga mÀnniskor i min omgivning, inklusive mig sjÀlv. Man förstÄr andra mÀnniskor beteende lite bÀttre, boken var intressant trots stundtals lite för seg och överanalyserande. Men hur som helst en intressant bok.

InlÀgg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇