Bokrecension: Olycksfågeln av Camilla Läckberg

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: “Olycksfågeln”
Författare: Camilla Läckberg
Antal sidor: 321
Förlag: Månpocket
Copyrightår: 2006
Serie: Fjällbackaserien #4

Om boken (från förlaget)

Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har haft en lugn vinter. Men när våren kommer börjar det hända saker.

Den nyanställda polisen Hanna Kruse anländer, den omdiskuterade dokusåpan Fucking Tanum drar in i samhället och än en gång drabbas Fjällbacka av ond bråd död. Det som först ser ut som en vanlig bilolycka visar sig vara ett mord.

Sedan Patrik upptäckt kopplingar till liknande fall runt om i Sverige inser han att gärningsmannen troligen har fler liv på sitt samvete. Kort därefter hittas en av dokusåpadeltagarna död i en soptunna.

Har detta brutala mord något samband med seriemördaren som polisen jagar?

Mitt omdöme

Läckberg levererar ännu en gång! Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av denna välskrivna story, och man kan lugnt lita på att Läckberg ska ro det hela i land till slut.

Det finns få deckarförfattare vars historier känns lika välarbetade och genomtänkta som Läckbergs. Det gäller både hennes karaktärer och intriger, och denna fjärde bok i serien är inget undantag. Handlingen tar fart direkt och spänningen byggs snabbt upp.

Snart är det så spännande att man omöjligt kan lägga boken ifrån sig ens några kortare stunder, och man börjar fundera på om en sån här bra bok verkligen inte vore ett giltigt skäl till att stanna hemma från jobbet…

Utan att avslöja för mycket kan jag lova att spänningen hålls uppe ända in i det allra sista.

Det som möjligtvis kan läggas till minussidan är att upplösningen kanske känns en aning långsökt, men i det här fallet bortser jag från det, för denna deckare har verkligen underhållit mig från första till sista sidan!

Inlägg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇