Bokrecension: Nyckelbarnen av Sara Kadefors

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

PÄ Siris skola finns det inget fritids. IstÀllet blir hon tvungen att gÄ hem varje dag efter skolan. Hon blir ett nyckelbarn. TvÄ personer i samma situation Àr Leo och Linn. IstÀllet för att mögla i soffan pÄ eftermiddagarna ger de sig ut pÄ stan. Utforskar skrymslen, hoppar pÄ bÄtar och prövar grÀnserna. I skolan finns lÀraren Maggan som behandlar eleverna orÀttvist och de bestÀmmer sig för att ge tillbaka.

NÀr de höga protesterna inte hjÀlper startar de en hemlig kamp mot lÀraren och rektorn som tar lÀraren i försvar. Snart börjar Siri misstÀnka att allt inte stÄr rÀtt till hemma heller. NÀr Linn föreslÄr att de ska ge igen Àven pÄ Siris förÀldrar förvandlas deras elaka bus till nÄgot med hemska följder.

Det finns för mycket att sÀga om Sara Kadefors nya bok Nyckelbarnen. Den Àr inte bara ruskigt spÀnnande och rolig. Den innehÄller ocksÄ mÄnga viktiga Àmnen, för mÄnga för att lista upp. Alla mellanstadieelever borde ta och lÀsa Nyckelbarnen.

Jag tror att mÄnga kÀnslor och hÀndelser i boken kan vara mycket aktuella för barn i de Äldrarna. KaraktÀrerna var trovÀrdiga och det kÀndes som att slungas tillbaka till femte klass. Att lyckas med kombinationen av viktiga Àmnen och en bra och underhÄllande bok Àr svÄrt men Kadefors gör det bra.

Jag har varken lÀst Sandor/Ida eller nÄgra av författarens vuxenböcker men jag hoppas definitivt att hon kommer skriva fler böcker för barn, sÄ vÀl som hon lyckades med denna.

InlÀgg senast uppdaterat: 24 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇