Bokrecension: Nightflyers av George R.R Martin

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Nightflyers
Författare: George R.R Martin
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8900-708-6
Antal sidor: 160

Första meningen

“NĂ€r Jesus frĂ„n Nasaret hĂ€ngde döende pĂ„ sitt kors passerade volcryn, inom ett Ă„r frĂ„n hans lidande, pĂ„ vĂ€g utĂ„t.”

Handling

NÀr en vetenskaplig expedition gör sig redo att söka efter en utomjordisk ras Àr det bara skeppet Nightflyer som stÄr tillgÀngligt. Skeppet bemannas endast av kaptenen Royd Eris, som presenterar sig genom ett spöklikt hologram. 

NÀr besÀttningen börjar falla offer för ett mystiskt hot faller det pÄ forskaren Melantha Jhirl att undersöka vad som ligger bakom. Men först mÄste hon hÄlla sig levande. 

Kommentar

Jag Ă€lskar ju George R.R Martins serie “A song of Ice & Fire”. Blev riktigt nyfiken av denna nĂ€r jag fick en förfrĂ„gan frĂ„n förlaget om jag var intresserad av att lĂ€sa den. Detta var en kort bok som jag lĂ€ste ut pĂ„ ett par timmar.

Boken har dessutom riktigt snygga passande illustrationer, de tillför det dÀr lilla extra för lÀsupplevelsen.

Rymden finner jag riktigt lÀskigt, den ger mig panikkÀnslor och Ängest men samtidigt Àr den otroligt fascinerande ocksÄ. Att vara fast pÄ ett rymdskepp i rymden ger mig sÄn klaustrofobi.

Handlingen var intressant och spÀnnande. Trots att boken Àr kort med sina 150 sidor hÀnder det alltid nÄgot utan att författaren stressar fram det. Jag gillade sprÄket och miljöbeskrivningarna, de gav mig riktigt med rysningar.

InlÀgg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇