Bokrecension: Nattvakten av Anna Ihrén

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Nattvakten
Författare: Anna Ihrén
Förlag: Mima Förlag
ISBN: 978-91-8868-140-9
Serie: Jubileumsserien #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 264

Handling

Den stora skridskobanan i Göteborg är dekorerad med isskulpturer och gnistrande granar. Förälskade par och familjer njuter av stämningen. Men så gör en liten flicka en fasansfull upptäckt. I en av isskulpturerna ser hon en infrusen man.

Den döde visar sig vara en av stadens politiker, Lennart Starck. Fallet får högsta prioritet hos Göteborgspolisen, där Sandra Haraldsson erbjuds en ny tjänst. 

Hennes kollega Dennis Wilhelmson är tjänstledig och studerar musikhistoria i Stockholm. Där träffar han Jasmin som han lärt känna på skolan. Men plötsligt försvinner Jasmin utan förklaring.

Spåren leder Dennis mot Amsterdam, han dras in i en härva av otäcka händelser och inser snart att han befinner sig i livsfara.

Nattvakten är den världsberömda målningen av Rembrandt som hänger på Rijksmuseum i Amsterdam. Men vad kan mästerverket ha med Jasmins försvinnande att göra? Och med den döde politikern i Göteborg? (Goodreads.com)  

Kommentarer

Denna författare är en ny bekantskap för mig. Jag har inte läst några av hennes tidigare böcker fast hon läst en serie innan denna.

“Nattvakten” är den första i en ny deckarserie som författaren kallar Jubileumsserien, det ska komma ut en bok om året fram till 2021 då Göteborg fyller 400 år som stad, spännande.

Vissa av karaktärerna i denna bok har man stiftat bekantskap i Anna Ihréns tidigare serie “Morden i Smögen” men det är inget problem att lära känna Sandra och Dennis i den här boken, de är lätta att ta till sig.

Jag kände att det introducerades lite mycket karaktärer, fokus skiftar allt eftersom man läser och det blir något at ett splittrat intryck då jag ibland upplevde att jag blandade ihop dem.

Annars så är det en spännande och lättläst bok med ett bra språk, läsningen flyter på. Intrigen är intressant även om det blir lite rörigt ibland och det ibland blir svårt att hänga med i alla svängar.

Inlägg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇