Bokrecensioner: Mitt perfekta liv av Sarah Dessen

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Titel: Mitt perfekta liv
Originalets Titel: The truth about forever
Författare: Sarah Dessen
Antal sidor: 443
Förlag: Rabén&Sjögren

Handling: Macy har en fullspÀckad sommar framför sig. Hon ska jobba pÄ biblioteket, plugga ordkunskap och i allmÀnhet försöka vara sÄ perfekt som möjligt. Men saker och ting blir inte riktigt som Macy tÀnkt sig.

Hennes arbetsnarkoman till mamma börjar gÄ henne mer och mer pÄ nerverna, jobbet pÄ biblioteket visar sig vara helt hemskt och för att göra saker och ting Ànnu vÀrre vill hennes pojkvÀn plötsligt ta en paus.

Men mitt i alltihoppa springer hon in i careringirman Wish dÀr hon lyckas fÄ jobb. Wish gör Macys sommar till allt den inte var planerad att vara: Livad, spontan, rörig och fullkomligt ovÀntat underbar. Hon möter ocksÄ Wes; en obegripligt snygg kille med inte helt flÀckfritt förflutet.

Till sin förvÄning mÀrker Macy att hon kan prata med honom om allt, till och med om sina rÀdslor och sin döda pappa.

Kanske mÄste livet inte bara vara nÄgot man tar sig igenom trotts allt? Kanske kan man passa pÄ att leva lite ocksÄ, trots allt?

Vad tycker jag? Den hĂ€r boken förvĂ„nade mig helt klart. Jag hade inte förvĂ€ntat mig mycket av Dessen – sjĂ€lvklart visste jag att hon var en eftertraktad ungdomsförfattare, men jag trodde inte hennes böcker skulle falla mig i smaken. Jag hade helt fel.

Jag strÀcklÀste den hÀr boken pÄ tvÄ dagar (ja, det kan ha att göra med att jag inte har haft sÀrskilt mycket annat för mig under de hÀr tvÄ dagarna, men det spelar ingen roll. Man strÀcklÀser inte en bok om den inte Àr bra), den var otroligt svÄrt att lÀgga den ifrÄn sig.

Trots att det hÀr Àr en ganska lugn och mysig bok hade den ett otroligt driv och Àven om den blev lite segare emot slutet tycker jag fortfarande att Mitt perfekta liv Àr en vÀldigt lÀsvÀrd bok.

Dessen gav mig nya perspektiv pÄ lite saker och ting, och jag gillar iden om att saker inte mÄste vara dÄliga bara för att de Àr trasiga, utan att lite kaos och missöden ibland Àr precis vad som behövs. KaraktÀrerna var ocksÄ vÀl byggda och passade historien bra!

Delia och Wes var klara favoriter, och Àven om jag kanske inte knöt jÀttestarka band till huvudkaraktÀren Macy kunde jag ÀndÄ stundvis relatera till henne och det var roligt att följa hennes utveckling.

Det jag nĂ€stan Ă€lskar mest med boken Ă€r sommarkĂ€nslan den inger, hur mysig den Ă€r. Jag skulle inte kalla Mitt perfekta liv för nĂ„got Ă€ventyr direkt, men den Ă€r nĂ€stan vad man kan likna vid en semester – och definitivt en bok att ha med i strandvĂ€skan i sommar!

Jag ser fram emot att krypa upp i hÀngmattan med fler av Dessens böcker i framtiden!

InlÀgg senast uppdaterat: 6 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇